• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vuković: O medalji ne pričamo

Selektor rukometne reprezentacije Srbije rekao je da ekipa sa visokim ambicijama putuje na Svjetsko prvenstvo u Španiju.

  Vuković: O medalji ne pričamo Izvor: MONDO

Veselin Vuković je istakao da tim nije pričao o medalji ni uoči prvenstva Evrope u Beogradu kada je osvojeno srebro, pa to neće činiti ni sada uoči polaska u Španiju.

"Bitno je da u svakoj utakmici damo sve od sebe, ali i da istrpimo greške, pogotovo mladih i da ih ne opterećujemo. Pred Evropsko prvenstvo u Beogradu nismo spominjali medalje, pa nećemo ni sad. Imamo grupu po mjeri i bilo bi odlično da kao prvi odemo u osminu finala i na taj način izbjegnemo Španiju i Hrvatsku", istakao je Vuković na konferenciji za medije u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

On je dodao da će konačan spisak putnika zbog povrede Nemanje Zelenovića saopštiti poslije večerašnjeg treninga.

"U odnosu na prvenstvo Evrope imaćemo devet novih igrača. Njihova mladost i neiskustvo biće nam podrška, jer imaju veliku želju da se dokažu, ali svakako da će nam nedostajati i neki stariji, poput Manojlovića, koji zbog bolesti nije sa nama", konstatovao je selektor.

Vuković je naveo da je ubjedljiv poraz od Egipta u prijateljskom meču u Vrnjačkoj banji "epizoda koja se dešava jednom u životu".

"Dobro je da nam se ta epizoda desila sada. Vjerovatno smo malo 'poletjeli', ali svakako moramo da imamo vrhunske ambicije", poručio je on.

Kapiten Srbije Momir Ilić naglasio je da je postavljanje visokih ciljeva veoma bitno.

"Moramo da damo maksimum u svakoj utakmici, kao što smo radili na Evropskom prvenstvu. Za mene je velika stvar igrati za svoju zemlju i dostojanstveno ćemo predstaviti ovaj narod. Što se tiče utakmice protiv Egipta, u meč smo ušli nemotivisani, ali sada znamo da nijednu reprezentaciju ne možemo da dobijemo ako ne damo sve od sebe", rekao je Ilić.

Ivan Nikčević je takođe naglasio veliko zadovoljstvo zbog igranja u dresu Srbije.

"Naš mentalitet je takav da nas obavezuje da postavljamo visoke ciljeve. Sa velikim ambicijama krećemo u Španiju. Želim da pohvalim mlade i da im se zahvalim što su oni naša najveća snaga", rekao je Nikčević.

Predsjednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović dodao je da su visoki ciljevi do sada bili privilegija Danske, ali da se poslije 2012. godine u kojoj se srpski rukomet vratio na veliku scenu sada podrazumijevaju i u srpskom timu.

"Ovo je prilika da se potvrdi rezultat sa Evropskog prvenstva. Idemo pravim putem, naš konačni cilj je zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Riju i biće nam mnogo lakše ukoliko od starta krenemo na pravim način, odličnim rezultatom na Svjetskom šampionatu u Španiji", istakao je Marjanović.

Svjetsko prvenstvo održava se od 11. do 27. januara, a Srbija će igrati u C grupi u Saragosi sa selekcijama Slovenije, Poljske, Koreje, Bjelorusije i Saudijske Arabije.

Prvi meč Srbija igra u subotu 12. januara od 15.45 sati sa Korejom.

(Tanjug, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC