• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (LŠ): Zvezdina osveta Olimpijakosu!

Beogradski crveno-bijeli pobijedili atinske dovoljnom razlikom za drugo mjesto na tabeli Grupe B - 11:9.

 VATERPOLO (LŠ): Zvezdina osveta Olimpijakosu! Izvor: MONDO

"Tijesna" pobjeda Olimpijakosa (9:8) u prvom ovosezonskom duelu bratskih timova zaboljela je sve u BVK Crvenoj zvezdi. Neuspjehom u glavnom gradu Grčke ekipa Dejana Savića smanjila je svoju šansu za osvajanje drugog mjesta.

Međutim, crveno-bijeli su se od novembra spremali za revanš i približavanje dominantnom Jugu. Kroz treninge i sparing utakmice (između ostalog i sa "vječitim rivalom") uspjeli su da uđu u formu za izuzetno važan revanš:

Crvena zvezda - Olimpijakos 11:9 (3:2, 3:0, 2:4, 3:3)

Iako su Pirejci u uzbudljivoj završinici na "Tašmajdanu" imali posljednji šut, Denis Šefik skrenuo je loptu od svog gola i označio početak slavlja navijača (oba tima) na ispunjenim tribinama.

Bjal Malarah, kapiten Pirejaca koji je praktično sam pobijedio Zvezdu u prvom duelu, nagovijestio je uzbudljiv duel već u prvoj akciji. Savladao je raspoloženog Denisa Šefika i doveo Olimpijakos u vođstvo.

Međutim, domaći nisu odustajali od borbe, već su dobrom igrom u nastavku prve četvrtine (i poluvremena) pogocima Strahinje Rašovića, Prlainovića,Rađena i Pijetlovića stekli veliku prednost (5:2). Boris Vapenski pogodio je u finišu druge četvrtine za pjesmu navijača i maksimalnih 6:2.

Vicešampion Grčke ipak je uspio da u trećoj četvtrtini dođe do daha i golovima Hristodulusa Kolomvosa, Jorgosa Ntoskasa, Malaraha i Jorgosa Ntokasa opet učini meč neizvjesnim.

U prvoj akciji posljednje četvrtine Kolomvos je pogodio za "minus jedan" (7:8) i brigu zvezdaša.

Ipak, tada su crveno-bijeli dokazali da su dobro uigrali reakcije u situacijama sa igračem više u bazenu. Strahinja Rašović i Andrija Prlainović pogađali su poslije isključenja gostiju i učinili razliku nedostižnom do kraja (10:7).

Funtulis i Šicas potom su savladali Šefika, ali je pogodak Strahinje Rašovića dva minuta prije kraja obezbijedio Crvenoj zvezdi dovoljnu prednost za približavanje drugoj poziciji u konačnom plasmanu, s obzirom na nadoknadu minimalnog poraza u Atini.

Trener vicešampiona Srbije bio je poslije meča zadovoljan.

"Zasluženo smo pobijedili. U prvom poluvremenu nametnuli smo jak ritam i stekli visoku prednost, ali smo se kockali u 3. četvrtini. Primili smo dosta golova iz igre i malo je nedostajalo da sebi zagorčamo život. Na kraju smo, međutim, uspjeli da uspostavimo kontrolu nad utakmicom i ostvarimo dragocjen trijumf", rekao je Savić.

Trener je dodao da je meč sa Olimpijakosom poslužio kao generalna proba pred završni turnir nacionalnog kupa, gdje Zvezda u polufinalu za vikend igra protiv novosadske Vojvodine, dok se u drugoj utakmici sastaju Partizan i kragujevački Radnički.

"Očekuje nas vaterpolo predstava kakvu Srbija nije vidjela u skorije vrijeme. Respektujemo sve ekipe i svejedno je s kime ćemo igrati u finalu. Naravno, prvo moramo da savladamo Vojvodinu i izborimo finale".

Plivalište: "Tašmajdan"

ZVEZDA: S. Rašović 3, Prlainović 2, Rađen 2, Pijetlović 2, V. Rašović 1, Vapenski 1

OLIMPIJAKOS: Malarah 2, Funtulis 1, Kolomvos 2, Ntoskas 2, Šicas

Igrač više: Zvezda 7/12 - Olimpijakos 3/7

Peterci: Olimpijakos 2/2

REZULTATI 7. KOLA

Grupa B

BVK Crvena zvezda - Olimpijakos 11:9

Jug - Monpelje (18.00)

TABELA: Jug 15, Crvena zvezda 9, Olimpijakos (+1) 9, Monpelje 6, Krojclingen 0.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC