• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Kup Srbije poslastica

Četiri najbolja kluba boriće se narednog vikenda u bazenu SC "Banjica" za trofej Kupa Srbije.

 VATERPOLO: Kup Srbije poslastica Izvor: MONDO

BVK Crvena zvezda, Radnički i Vojvodina pokušaće da preotmu pehar od Partizana, a da li će to i uspjeti saznaćemo u nedjelju.

U prvom polufinalu sastaće se Partizan i Radnički iz Kragujevca (subota, 18.00), a u drugom Crvena zvezda i Vojvodina (20.00). Finale je u nedjelju od 19.00.

Na zajedničkoj konferenciji za medije u četvrtak u Vaterpolo savezu Srbije predstavnici vodećih timova u prvenstvu istakli su da očekuju kvalitetne mečeve i pozvali publiku da dođe u što većem broju.

Trener crno-bijelih Vladimir Vujasinović kazao je da, bez obzira na probleme sa povrijeđenim igračima, Partizan ima jasan cilj u Kupu.

"Ambicije Partizana su uvijek iste. Branimo duplu krunu i već u nedjelju imamo šansu da odbranimo jedan trofej. Sa takvim mentalitetom ulazimo u takmičenje. U kojem god sastavu budemo igrali, idemo na pobjedu", rekao je Vujasinović.

Partizan je u prvenstvenom duelu sa Radničkim izgubio u Kragujevcu poslije uzbudljive završnice sa 9:8, a trener beogradskog kluba očekuje sličan meč i u subotu.

"Očekujem da će utakmica ponovo biti čvrsta, samo se nadam drugačijem ishodu".

Koliko ozbiljno su klubovi shvatili predstojeći turnir, pokazuje to što treneri Radničkog (Dejan Udovičić) i Vojvodine (Dejan Stanojević) nisu doputovali danas u Beograd, već su ostali u Kragujevcu gdje će njihovi timovi imati sparing duel.

Umjesto Udovičića novinarima se obratio pomoćni trener Radničkog Dejan Jovović, koji je istakao problem ekipe sa bolesnim igračima.

"Nastup Vejzagića, Bašića i Burića je neizvjesan, pošto su sva trojica bolesni. Bez obzira na to, daćemo sve od sebe da pobijedimo. Kao potpuno novi klub imamo čast da na Banjici igramo protiv Partizana i sigurno će biti uzbudljiv meč", rekao je Jovović.

U drugom polufinalnom paru Zvezda je kao jedini neporaženi tim u prvenstvu favorit protiv Vojvodine.

Crveno-bijeli su u srijedu imali odličnu uvertiru za predstojeći meč, pošto su savladali Olimpijakos u Ligi šampiona (11:9).

"Tom pobjedom ispunili smo jedan od zacrtanih ciljeva uoči početka sezone. Željeli smo da budemo drugi u grupi i uspjeli smo. Sada se okrećemo Kupu, u kojem imamo veliku ambiciju i motiv da dođemo to pehara. Siguran sam da nas očekuje vrhunski vaterpolo, što Srbija nije imala sedam-osam godina. Ko god da se nađe u finalu biće zasluženo, pošto su ovo četiri najbolje ekipe u zemlji", rekao je trener Zvezde Dejan Savić.

On je dodao da očekuje da Vojvodina nametne jak ritam i pokuša da iskoristi to što su crveno-bijeli u srijedu igrali važan meč protiv Olimpijakosa.

"Vidjećemo koliko nas je ta utakmica potrošila".

Direktor Vojvodine Kolja Lazor, koji je mijenjao odsutnog Dejana Stanojevića, kazao je da su Novosađani svjesni da Crvena zvezda ima ulogu favorita u subotnjem duelu.

"Zvezda je favorit, ali nećemo ući u meč sa bijelom zastavom. Naši igrači su mladi i još uče, ali to ne znači da ćemo pustiti da meč ide tokom koji Zvezda želi. Daćemo sve od sebe da slavimo. Biće ovo praznik vaterpola", rekao je Lazor i dodao da dvojica igrača Vojvodine (Ubović i Matković) imaju povredu ramena i nije sigurno da li će moći da igraju.

Partizan, Radnički i Vojvodina tražili su da završnicu Kupa Srbije sude stranci, međutim, VSS je to odbio.

Treneri danas nisu željeli da pričaju o toj temi, a usaglasili su se da je jedino Lazor, kao direktor kluba, kompetentat da govori o izboru sudija.

"Sudije imaju priliku da nam pokažu da nismo bili u pravu i da posjeduju kvalitet", kratko je rekao Kolja Lazor.

Ulaznice za mečeve završnog turnira Kupa Srbije koštaju 300 i 500 dinara (od dva do četiri evra).

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC