• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Janku i Viktoru od starta teško!

Đoković - Matje, Tipsarević - Hjuit, Troicki - Štepanek. Federer i Marej ne mogu na Novaka prije finala!

 AO: Janku i Viktoru od starta teško!  Izvor: MONDO

Žrijeb za prvi gren slem sezone nije "mazio" neke od srpskih predstavnika. Ako je bilo realno da će trostruki i aktuelni šampion, kao i prvi nosilac, Novak Đoković dobiti rivala za "zagrijavanje", malo ko je očekivao da će (8) Janko Tipsarević i Viktor Troicki već na startu dobiti tako jake rivale.

Doduše, Tipsarević kao osmi teniser svijeta nije dobio visoko plasiranog protivnika, ali jeste uvijek neugodnog rivala, bivšeg "Broja 1", ljubimca domaće publike, Lejtona Hjuita. Bez statusa nosioca, kao 38. igrača svijeta, Troickog će već u prvom kolu dočekati (31) Radek Štepanek.

Francuz Pol Anri Matje biće prvi protivnik Novaku Đokoviću na Australijan Openu koje počinje u ponedjeljak 14. januara, odlučeno je žrebom u Melburnu.

Sva trojica srpskih tenisera nalaze se u istoj polovini žreba što teoretski znači da bi prvi srpski duel mogao da uslijedi u 3. kolu kada bi Đoković i Troicki podijelili megdan, a drugi tek u polufinalu u kojem bi rivali bili Tipsarević i pobjednik meča Đoković - Troicki.

To je, naravno, idealan scenario.

Prethodno, do duela sa Troickim, Đoković bi prvo morao da pobijedi Matjea, a potom pobjednika duela Rajan Herison (SAD) - Santjago Hiraldo (Kolumbija).

Troickog, pak, na putu do Đokovića čekaju Štepanek i pobjednik duela Felisijano Lopes (Španija) - kvalifikant.
Najzad, Tipsarevića poslije Hjuita očekuje bolji iz susreta Lukaš Lacko (Slovačka) - Žil Miler (Luksemburg), a potom najvjerovatnije Francuz Žilijen Beneto.

Švajcarac Rodžer Federer i Britanac Endi Marej nalaze se u drugoj polovini žrijeba što znači da bi protiv najboljeg tenisera svijeta i branioca titule u Melburnu Đokovića mogli da igraju tek u finalu. Rafael Nadal ne učestvuje ove godine zbog problema sa koljenima, zbog kojih je propustio skoro polovinu prethodne sezone.

TREĆE KOLO I "VJEČITI DERBI": ANA - JELENA?

U konkurenciji teniserki Ana Ivanović će na startu Australijan Opena igrati protiv Mađarice Melinde Cink, dok će se Jeleni Janković suprotstaviti Šveđanka Johana Larson. Danijela Hantuhova iz Slovačke biće protivnica Ani Ivanović u drugoj rundi, dok bi Jelena Janković trebalo da igra protiv pobjednice duela dvije kvalifikantkinje.

Poslije 3. kola Srbija će imati predstavnicu manje, pošto je žrijebom odlučeno da se tada sastanu Ivanović i Janković.

Marija Teresa Toro iz Španije biće prva prepreka Bojani Jovanovskoj. Ukoliko je "preskoči" Jovanovski će se u 2. kolu sastati sa pobjednicom meča Mirjana Lučić (Hrvatska) - Lusi Šafarova (Češka), a u sljedećoj rundi suparnica će joj, najverovatnije, biti 12. nosilac, Nađa Petrova iz Rusije.

Srpska teniserka Vesna Dolonc plasirala se u 3. kolo kvalifikacija u Melburnu pošto je savladala Japanku Eriku Semu sa 6:1, 6:3.

Posljednja prepreka Vesni Dolonc za učešće na prvom Gren slem turniru sezone biće 138. teniserka svijeta, Stefani Diboa iz Kanade. Na žalost, Dušan Lajović je završio svoje učešće u kvalifikacijama pošto je izgubio od Čeha Jana Mertija rezultatom 2:1 u setovima (1:6, 7:6, 4:6).

(MONDO/Tanjug, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC