• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO U ŠPANIJI: Spremni smo!

"Orlovi" kažu da ih čeka težak rival na otvaranju Mundijala, ali da imaju spreman odgovor. Podrška od Ranka Žeravice.

 MONDO U ŠPANIJI: Spremni smo!  Izvor: MONDO

Rukometni Mundijal može da počne!

Reprezentativci Srbije sa nestrpljenjem iščekuju prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

Protivnik je Južna Koreja (petak, 15.45), selekcija sa kojom su "orlovi" nedavno odigrali meč na Olimpijskim igrama i pobijedili 28:22. Međutim, iako je na kraju bilo plus šest, trijumf je bio posljedica velike borbe od prvog do posljednjeg minuta.

U međuvremenu se dosta toga promijenilo u oba tima.

Srbija je podmlađena došla na Mundijal, dok ni sastav jednog od tri predstavnika Azije na šampionatu nije isti u odnosu na London.

"Igrali smo u Londonu utakmicu protiv Koreje i pobijedili. Ne znam u kakvom su sastavu došli u Španiju, naš je dosta izmijenjen u odnosu na prethodna dva takmičenja. Spremni smo za utakmicu i očekujem da sve bude u redu. Oni igraju agresivnu odbranu, ali mi znamo kako da je napadnemo", kaže iskusni Ivan Nikčević.

Trening Srbije pogledajte OVDJE.

Arena "Prinsipe Filipe" je takođe spremna da ugosti ekipe iz Grupe C.

Srbija je u petak prije podne odradila posljednji trening pred duel sa Korejom. Reprezentativce smo zatekli u pripremi raznih varijanti napada i odbrana. Radilo se punom parom...

U takvoj atmosferi bilo je vremena i za šalu, ali ništa nije moglo da naruši koncentraciju. Svako se trudio da svoj zadatak izvrši bez greške. Još samo da tako bude i na utakmici.

"Bitno je da počnemo pobjedom", naglasio je Rajko Prodanović.

Desno krilo "orlova" je svjesno da bi pobjeda na premijeri podigla samopouzdanje, koje je neophodno igračima sa manje iskustva. Koreja ne spada u svjetski vrh, ali su više puta pokazali da i te kako znaju da odigraju dobro i da iznenade favorita.

"Tradicionalno nezgodan rival, pogotovo u prvom meču na turniru, jer otvaraju dobro velika takmičenja. Koncentrisani smo, fokusirani i pripremljeni sa svih strana", poručio je popularni "Proda" i dodao: "Na njihovu brzinu odgovorićemo našom brzinom, iskustvom i svim što znamo i umijemo".

Momir Ilić je svjestan da uloga favorita pripada njegovom timu, ali je naglasio da ih u subotu čeka jedna od težih utakmica u grupi.

"Prvi meč je za sve najteži. Koreja igra neugodan rukomet, trče i bore se svih 60 minuta, uz to igraju vrlo brzo. Moramo da budmo koncentrisani, jer će nam biti potrebno mnogo snage da pobijedimo. Mi smo favoriti i nadam se da ćemo tu ulogu opravdati", kratko je iznjeo svoja očekivanja kapiten "orlova".

Selektor Veselin Vuković u 17 sati ima sastanak sa igračima, kada će im saopštini na koju dvojicu ne računa u prvoj fazi.

RANKO ŽERAVICA BODRI RUKOMETAŠE



Na treningu Srbije u jednom trenutku pojavio se legendarni košarkaški stručnjak Ranko Žeravica. Došao je da podrži "orlove".

Jedan od utemeljivača trofejne ere jugoslovenske košarke već godinama živi u Sargosi, u neposrednoj blizini najveće hale u gradu.

Prije nego što je objavio kraj treninga, selektor Vuković okupio je igrače na centru terena i predstavio poznatog stručnjaka, a rukometaši su ga pozdravili aplauzom. Kratko se obratio srpskim reprezentativcima i poželio im sreću i uspjeh na Svjetskom prvenstvu.

Kaže da malo prati rukomet, ali da će bodriti naš tim u Saragosi.

Žeravica je uz Vlada Divca među kandidatima da postane član Kuće slavnih.

"Iskreno, to me ne zanima previše. Dobio sam mnogo značajniju nagradu kada mi je Udruženje trenera iz Amerike odalo priznanje za životno djelo", rekao nam je proslavljeni košarkaški trener.

(Izveštač MONDA iz Saragose Vladimir Sukdolak, foto: MN Press, RSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC