• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučki alpinisti u pohodu na Kilimandžaro

Članovi Planinarsko-alpinističkog kluba "Samit" Miroslav Trivić i Miroslav Bundalo spremaju za pohod na najviši vrh Afrike - Kilimandžaro.

 Banjalučki alpinisti u pohodu na Kilimandžaro Izvor: MONDO

Banjalučke alpiniste je tim povodom u petak primila zamjenica gradonačelnika Banjaluke Jasna Brkić, koja im je uručila zastavu Banjaluke i poželjela im uspjeh i sreću prije odlaska u Tanzaniju 14. januara.

"Grad Banjaluka podržao je odlazak Trivića i Bundala na ekspediciju u Tanzaniju. Iako je osnovan 2010. godine, klub `Samit` bilježi odlične rezultate i zaslužuje punu pažnju i podršku, a vjerujem da će u budućnosti biti još masovniji", rekla je Brkićeva.

Ona je izrazila očekivanje da će se, zahvaljujući Triviću i Bundalu, zastava najvećeg grada Srpske zavijoriti na najvišem vrhu Afrike.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Banjaluke Radenko Đurica rekao je da je grad Banjaluka sa 6.000 KM podržao odlazak alpinista u Tanzaniju.

"Ovakvi poduhvati iziskuju mnogo novca, a mi smo u skladu sa mogućnostima pokušali da pomognemo ovim mladim ljudima i da ih motivišemo", naglasio je Đurica.

Alpinista Miroslav Bundalo rekao je da njega i Trivića, prije polaska na ekspediciju 14. januara, očekuje aklimatizacija - penjanje na jedan afrički vulkan koji je visok 4.600 metara.

Bundalo je dodao da uspon na Kilimandžaro (5.895 metara) traje sedam dana i, prema njegovim riječima, afrički vrh bi trebalo da bude osvojen 24. ili 25. januara.

(Srna/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC