• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TEKVONDO: Nova medalja za Srbiju

Tijana Bogdanović sa svega 14 godina osvojila srebrnu medalju na Evropskom klupskom prvenstvu u Atini, u kategoriji do 46 kilograma.

 TEKVONDO: Nova medalja za Srbiju  Izvor: MONDO

Bilo je to njeno prvo učešće na nekom seniorskom takmičenju, ali je to nije omelo da se pokaže u odličnom izdanju.

Tijana je bila bolja od Grkinje Despoine Mikalidou sa 13:0, a zatim je zlatnim bodom savladala Rikij Jildrim iz Turske, evropsku seniorsku šampionku i bronzanu sa Svjetskog prvenstva prošle godine, poslije izjednačenog rezultata 10:10.

Predstavnika TK Galeb u finalu je poražena od Fatme Saridogan, iz Turske, sa 6:3, ali je ostala dilema da li su je sudije oštetile u toj borbi.

"Bilo je teško boriti se u seniorskoj konkurenciji, ali poslije odličnih priprema u Brazilu i u mom klubu, uspjela sam da pobedim nekoliko poznatih i vrlo uspješnih takmičarki. Tek sam na početku seniorske karijere i imam još mnogo da učim. Na sreću, imam i od kog. Milica i Nino su mi mnogo pomogli osvajanjem medalja", kazala je Bogdanović.

Trener Dragan Jović istakao je veliko zadovoljstvo postignutim rezultatima na turniru u Grčkoj.

"Ovo je odličan rezultat s obzirom na to da smo došli u Atinu sa svega šest takmičara od 16 mogućih u ženskoj i muškoj konkurenciji. Ostaje žal za propuštenim zlatom Tijane, ipak, ovo je početak sezone, biće još lijepih vijesti iz našeg kluba", kazao je Jović.

Pored srebrne medalje Bogdanovićeve, TK Galeb je na prvom klupskom EP u Grčkoj osvojio još dva odličija. Olimpijska šampionka Milica Mandić bila je prva u kategoriji do 73, a Ninoslav Babić bronzani u konkurenciji do 63 kg.

Olimpijska šampionaka je prezadovoljna početkom sezone, ali i uspjesima ostalih takmičara iz svog kluba.

"Drago mi je što sam uspjela da se izborim sa pritiskom koji sam imala taj dan. Nije bilo lako, jer isto kao što sam ja ranije htjela da pobijedim olimpijskog šampiona, tako sam su i one htjele sada. Bila sam pripremljena, zajedno sa trenerom i klubom, i izborila sam zlato na kraju. Veliku motivaciju mi je dao Ninoslav Babić koji je prvi dan osvojio medalju, i želim da čestitam Tijani Bogdanović koja je kao juniorka osvojila seniorsku medalju", kazala je Mandić.

Babić kaže da je zadovoljan što je prvi "probio led".

"Drago mi je da sam osvojio medalju na Evropskom šampionatu za klubove, i posebno što sam to učinio prvi dan. Sada je sve drugačije poslije Milicinog olimpijskog zlata, koje je veliki podstrek za mene i cio klub. Ovo je odličan početak sezone, i radujem se predstojećem Svjetskom prvenstvu koje se održava u Meksiku na proljeće", kazao je Babić.

Ostali učesnici TK Galeb Dario Đorđević, Relja Prosenica i Zvezdana Bogdanović izgubili su u prvom kolu šampionata.

(Beta/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC