• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (KUP): Partizan i Zvezda za trofej

Partizan će u nedjelju braniti trofej u Kupu Srbije, pošto je u polufinalu savladao kragujevački Radnički 11:10. Rival u finalu Crvena zvezda.

 VATERPOLO (KUP): Partizan i Zvezda za trofej  Izvor: MONDO

Vujasove bebe rastu iz dana u dan!

Fenomenalnom igrom, Partizan je na Banjici pobijedio kragujevački "drim tim" 11:10 u polufinalu Kupa Srbije i u nedjelju će, na istom mjestu, biti u prilici da brani trofej u tom takmičenju!

Prvo polufinale donijelo je sjajan vaterpolo, a mladi tim Partizana pokazao je veliki potencijal.

Partizan je gotovo sve vrijeme bio u vođstvu (3:2, 5:3), na poluvrijeme se otišlo rezultatom 5:4 za crno-bijele. U trećoj četvrtini Radnički je prvi put poveo 7:6, ali je Partizan napravio sjajnu seriju od 4-0 i sve vratio na svoju vodenicu - 10:7.

Ali, Radnički je dao dva gola i potpuno se vratio u igru (9:10). Imali su Kragujevčani potom i napad sa igračem više na oko minut i po do kraja, ali je Filip Filipović pogodio prečku.

U narednom napadu, Stefan Mitrović je postigao fenomenalan gol za 11:9 i time praktično riješio meč, iako je Radnički uspio da smanji na 11:10.

Partizan je do kraja čuvao loptu i potom je nastalo veliko slavlje igrača, stručnog štaba i navijača beogradskog kluba.

Cio tim Partizana zaslužuje pohvale, ali valja istaći odličnog Slobodana Soru koji je imao čak 13 odbrana, kao i Stefana Mitrovića i Dušana Mandića koji su bili trostruki strijelci.

Kod Radničkog, Hrvat Damir Burić je dao tri gola, Boris Zloković i Slavko Gak po dva.

"Uspjeli smo da dobijemo jaku ekipu Radničkog. Pokazali smo koliko smo napredovali u odnosu na početak sezone. Pobijedili smo zahvaljujući dobroj timskoj odbrani. U nastavku meča imali smo mali pad, ali smo uspjeli da trijumfujemo. Nije mi bitno ko će nam biti rival u finalu, nećemo mijenjati igru", kao je trener Partizana Vladimir Vujasinović novinarima poslije meča.

Strijelac tri pogotka za crno-bijele Stefan Mitrović izjavio je da će ekipa učiniti sve da trofej kupa ostane u vitrinama Partizana.

"Zadovoljan sam pruženom partijom i zalaganjem ekipe. Pobijedili smo ekipu za koju svi kažu da je drim tim. U nedjelju nas očekuje finale, daćemo sve od sebe da pehar ostane na Banjici", rekao je Mitrović.

Trener Radničkog Dejan Udovičić ocijenio je da su pobjednika riješile nijanse.

"Meč je bio otvoren, a mi nismo imali sreće, posebno u prve dvije četvrtine kada se nekoliko puta lopta odbijala u ruke protivnika, ali to je sport. Nemamo vremena da žalimo", istakao je on.

Udovičić je dodao da je Radničkom potrebno vrijeme da postane prava ekipa.

"Naš tim je nepravedno nazvan najboljim u zemlji. Svi znamo koliko je vremena potrebno da se napravi jedna ekipa", zaključio je bivši selektor Srbije.

Trostruki strijelac za Radnički Boris Zloković rekao je da jedva čeka priliku za revanš Partizanu u prvenstvu Srbije.

"Partizan je zasluženo pobijedio, a u finišu meča imao je više sreće od nas. To, međutim, ne umanjuje njihovu pobjedu. Više su željeli pobjedu. Nećemo zaboraviti ovaj poraz, vidjećemo se u polufinalu ili finalu prvenstva Srbije", poručio je Zloković.



Neizvjesnosti nije bilo u drugom polufinalu. Zvezda se, očekivano, plasirala u finale savladavši Vojvodinu. Pobjednik je bio poznat već na poluvremenu kada je Zvezda napravila razliku od pet golova (6:1).

Zvezda je sa lakoćom održavala prednost i Vojvodina, realno, nije imala ni gram nade. Na kraju 12:7 (3:1, 4:2, 2:1, 3:3). Najefikasniji je bio Andrija Prlainović sa četiri gola.

U nedjelju od 19 časova na Banjici borba za prvi trofej u srpskim takmičenjima.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC