• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivana Ninković: Banjaluka je pun pogodak!

Mlada plivačica BiH tvrdi da je napravila pravi potez dolaskom u Banjaluku jer je popravila lične rekorde u disciplinama 50 i 100 m prsno.

 Ivana Ninković: Banjaluka je pun pogodak! Izvor: MONDO

Uz to, kao članica Plivačkog kluba "Olimp" učestvovala je na Evropskom prvenstvu u Francuskoj i ostvarila najbolji rezultat karijere, deseto mjesto u trci na 50 metara prsno.

Mlada Trebinjka prošle godine je dobila priliku da bude učesnik Olimpijskih igara u Londonu, čime je ispunila svoj san, ali naglašava kako želi da nastupi i u Riju 2016. godine, i tamo ostvari mnogo bolje rezultate nego u britanskoj prestonici.

Po njenom mišljenju, plivanje u Bosni i Hercegovini ima perspektivu, uslovi su mnogo bolji nego prije, a za Olimpijski bazen u Banjaluci tvrdi da je jedan od najboljih na Balkanu. Njeni rezultati donijeli su joj krajem godine niz priznanja što je, kako sama kaže, tjera da radi još bolje.

"Prošla godina mi je svakako bila najbolja u karijeri, pogotovo nakon svih tih nagrada koje sam dobila u decembru. Ponosna sam, jer moj trud nije bio uzalud. Sva odricanja su se isplatila. Iskreno, ništa od ovog nisam očekivala jer sam u godinu ušla sa prilično lošim vremenima! Ali, naporan rad i kvalitetni treninzi dali su na kraju rezultat", rekla je mlada plivačica za "Press RS".

Prema njenim riječima, preseljenje u Banjaluku donijelo joj je višestruku korist.

"Da se razumijemo, ovdje sam došla zbog objektivnih razloga, najviše zbog plivanja. Banjaluka ima zatvoreni bazen tako da imam mogućnost da radim tokom svih 12 mjeseci, što u Trebinju ipak nije bilo moguće. Potvrda da sam ispravno razmišljala došla je već u novembru, na Evropskom prvenstvu u francuskom Šartru. Tamo sam zauzela deseto mjesto u trci na 50 metara prsno i time ostvarila do sada najbolji rezultat karijere. Osim toga, za skoro dvije sekunde sam popravila najbolja vremena u obje discipline".

Učestvovala je na OI u Londonu, iz kojeg je ponijela najljepše uspomene, a posebno jer su i najveće svjetske zvijezde ponašaju jednako kao i ostali olimpijci.

"Najviše me je oduševilo to što su se svi sportisti ponašali jednako. Nije bilo razlike između svjetskih prvaka, velikih zvijezda i nas ostalih. Niko nije bježao i skrivao se, svi su rado odazivali molbama za slikanje i autograme, što sam ja koristila kad god sam mogla. Tako sam, između ostalih, uspjela da se slikam sa Amerikancem Rajanom Lohtijem, osvajačem pet olimpijskih medalja, a izuzetno sam ponosna na fotke sa Novakom Đoković i Useinom Boltom. Kući sam se vratila prepuna utisaka, a posebna priča i jedan nevjerovatan doživljaj su ceremonije otvaranja i zatvaranja. To treba doživjeti, to se ne može prepričati".



Ipak nije ostvarila zapažen rezultat u Londonu.

"Najveći razlog za to je bila velika trema, ali i činjenica da u Londonu nije bilo mog trenera Veljka Piljevića. To mi je bio prvi put da sam učestvovala na nekom većem takmičenju bez njega i strahovito mi je nedostajao, posebno kada sam se spremala za samu trku. Kada bih mogla da se sada vratim u London, sigurna sam da bih isplivala svoje najbolje vrijeme".

Sa njom je u Banjaluku stigla i Nina Žarković, još jedna talentovana plivačica iz Trebinja.

"Mnogo mi znači to što smo došle zajedno jer imam s kim da porazgovaram, da se družim, a i lakše je udvoje. Zajedno stanujemo, idemo zajedno na treninge i jedna drugoj smo najveća podrška".

Ninkovićeva smatra da plivanje u BiH ima lijepe uslove za napredak.

"Sada imamo dva zatvorena bazena, ovaj u Banjaluci je jedan od najboljih na Balkanu, te u Sarajevu, i imamo stvarno dobre uslove da sveukupno plivanje podignemo na jedan viši nivo. Naravno, u svemu tome treba i jedna šira podrška, ali i strpljenja, jer ništa ne dolazi preko noći", podvukla je ona.

Njen sljedeći dugoročni cilj je Olimpijada u Rio de Žaneiru, gdje želi da ispliva do novih ličnih rekorda.

"Ove godine bih trebala da nastupim na dva velika takmičenja. Krajem juna u Turskoj, u Mersinu, se održavaju Mediteranske igre, a mjesec dana kasnije u Barseloni je Svjetsko prvenstvo. Pripreme za te nastupe uveliko traju i vjerujem da ću ih dočekati u optimalnoj formi. Osim toga, tokom cijele godine se održavaju razni mitinzi visokog kvaliteta, tako da imam mogućnosti da učim, napredujem i postižem sve bolje rezultate. Konačan cilj su mi Olimpijske igre u Brazilu 2016. godine. Želim da ih dočekam što spremnija i da u Riju isplivam svoja najbolja vremena", zaključila je Ninkovićeva.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC