• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dolonc: Očekujem debi za Srbiju u Nišu

Ruskinja sa srpskim pasošem, koja je kroz kvalifikacije stigla u glavni žrijeb Aus Opena, očekuje da će u Fed kupu Srbije zaigrati za mjesec dana.

 Dolonc: Očekujem debi za Srbiju u Nišu       Izvor: MONDO

Srbija je jača za Vesnu Dolonc. Ona je osim toga što je postala sedmi teniser Srbije u glavnom žrijebu na Australijan Openu, vjerovatno debitovati i za Fed kup selekciju Srbije protiv Slovačke u Nišu, 9. i 10. februara.

Prošlog maja riješila je da igra kao Srpkinja i čeka dozvolu da debituje za tim Dejana Vraneša.

"Mislim da ću igrati u Čairu. Čekam još jedan dokument i nadam se da ću ga dobiti do meča u Nišu. Voljela bih da debitujem baš tamo, jer je moj otac iz Niša, i tamo žive moji rođaci i prijatelji. Biće perfektno. Siguran sam da možemo da pobijedimo Slovačku. Bila sam u Nišu prošle godine po neka dokumenta i da izvadim novi srpski pasoš", izjavila je za "Žurnal" u Melburnu Vesna Dolonc.

Uvjerena je da ove godine Srbija može da ode korak dalje u Fed kupu i osvoji pehar, uprkos ranijoj najavi najboljih teniserki Ane Ivanović i Jelene Janković da će propustiti prvi duel u NIšu, a za ostale nije sigurno da će biti na raspolaganju selektoru.

"Ne znam još ko će igrati za nas, ali možemo da osvojimo prvo mjesto", istakla je Vesna Dolonc, koja je već na Australijan Openu igrala u drugom kolu prije dvije godine, ali tada pod ruskom zastavom.

Ona će prvi meč u Melburnu igrati u ponedjeljak, oko pet sati po srednjeevropskom vremenu, a protivnica će joj biti domaća teniserka Olivija Rogovska.

Vesna Dolonc je rođena u Moskvi 1989. godine, od majke Ruskinje i oca Srbina. Prošle godine zatražila je srpski pasoš jer joj se sviđa kako u Srbiji tretiraju sportiste. Ona je ranije nastupala pod prezimenom Manasijev, koje nosi i njen otac, a od nedavno ga je promijenila u Dolonc, poslije udaje.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC