• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO U ŠPANIJI: Bjelorusi nisu samo Rutenka

Srbiju u ponedeljak očekuje meč na Mundijalu protiv Bjelorusije, za koju igra ponajbolji bek svijeta - Sergej Rutenka. "Orlovi" spremni i optimisti.

 MONDO U ŠPANIJI: Bjelorusi nisu samo Rutenka Izvor: MONDO

Prvu prepreku ka osmini finala Svjetskog prvenstva u Španiji "orlovi" su uspješno preletjeli.

Pobjeda protiv Južne Koreje je arhivirana, dva boda na vrhu tabele ulivaju dodatno samopouzdanje reprezentativcima Srbije.

Selektor Veselin Vuković se odmah poslije analize prvog duela na šampionatu i apostrofiranja onog što je bilo dobro i što bi trebalo da se popravi za okršaje koji slijede u grupi C, okrenuo narednom protivniku - Bjelorusiji.

Strateg vicešampiona Evrope gledeo je u meč zeleno-crvenih protiv Poljske. Bjelorusi su poraženi (22:24), ali su ostavili dobar utisak kod srpskog stručnog štaba.

"Imaju jedan veliki kvalitet, a to je upornost. Ne odustaju i kada se nalaze u bezizlaznoj situaciji. Vidjeli smo protiv Poljske da su gubili sa sedam golova razlike, ali su na kraju uspjeli da se vrate i da nisu promašili četiri-pet zicera u finišu ko zna kako bi se sve završilo", istakao je Vuković.

Sergej Rutenka je najpoznatiji igrač ekipe koja predstavlja sovjetsku školu rukometa.

"Mi ćemo protiv Bjelorusije posebnu pažnju morati da obratimo na crtu, njihova krila nisu se naigrala protiv Poljske. Igra Bjelorusa se uglavnom svodi na Rutenku, ali smo vidjeli da nije sam. Ima tu još dosta vrlo kvalitetnih igrača, koji nisu toliko poznati. Glavni kostur reprezenatcije čine igrači iz Dinama, vrlo jakog učesnika Lige šampiona".

Petar Nenadić smatra da "orlovi" neće morati da brinu za ishod drugog meča ako kao i protiv Južne Koreje ispoštuju svaki dogovor u odbrani i napadu.

"Gledali smo njihovu utakmicu protiv Poljske i vidjećemo još neke snimke. Igraju zonsku odbranu 6-0, mada smo vidjeli da znaju i duboko da se postave. Imaju nekoliko dobrih igrača, srednjeg beka, desno krilo, ali od Rutenke sve zavisi".

Pobjeda protiv Bjelorusije praktično bi značila ovjeru plasmana u narednu rundu.

"Značajno bi bilo da upišemo nove bodove, jer onda slijedi lakši meč sa Saudijskom Arabijom, pa dva odlučujuća za plasman u grupi sa Poljskom i Slovenijom", rekao je Nenadić.

Marko Vujin je bio raspucan protiv Koreje.

"Velika stvar je što smo prvenstvo otvorili pobjedom", počeo je rukometaš njemačkog Kila.

"Sada nas očekuje meč sa selekcijom koja je ozbiljnija od Koreje. Imaju sistem igre u odbrani i u napadu. Rutenka je veliki igrač u svjetskim okvirima, međutim, posjeduju još nekoliko vrlo dobrih pojedinaca. Ipak, ja sam optimista".

Svjestan je desni bek Srbije da od igre "orlova" sve zavisi. Odbrana Bjelorusije 6-0 trebalo bi više da odgovara srpskim bekovima, koji su i protiv Koreje bili izuzetno raspucani.

"Našim bekovima odgovara takva igra, dosta su viši i sporiji od Korejaca, ali su i kvalitetniji", ocijenio je Vujin.

Utakmica između Srbije i Bjelorusije igra se u ponedjeljak od 18 sati.

(izvještač MONDA iz Saragose Vladimir Sukdolak, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC