• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Nole, Jelena i Vesna sigurni

Đoković, Jankovićeva i Dolonc sa uspjehom startovali na ovogodišnjem Australijan Openu.

 AO: Nole, Jelena i Vesna sigurni Izvor: MONDO

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković izborio je plasman u drugo kolo prvog grend slema sezone. On je u Melburnu slavio na startu protiv Francuza Pola Anrija Matisa sa 6:2, 6:4, 7:5.

Novak, koji brani trofej u Australiji, u drugom kolu igraće protiv talentovanog 20-godišnjeg Amerikanca Rajana Herisona, koji je eliminisao Santijaga Hiralda sa 3:1 u setovima (2:6, 6:4, 7:5, 6:4).

Nole je protiv 64. igrača svijeta igrao taman koliko je bilo potrebno za trijumf. On je poslije dobrog starta rekao da je uživao u povratku na Melburn park.

"Sjajno je ponovo igrati u Melburnu, jer je to ubjedljivo najuspješniji teren u mojoj grend slem karijeri. Prije godinu dana sam igrao finale od šest sati i fantastičan je osjećaj vratiti se na isto mjesto", rekao je Novak.

Srpski teniser je do sada tri puta osvajao Australijan Open, od čega posljednje dvije sezone zaredom. On će ove godine imati veliki motiv da još jednom slavi, kako bi postao prvi igrač u "open" eri koji je tri puta u nizu podizao pehar u Melburnu.



Odlična je bila i Jelena Janković, jer je na startu upisala trijumf protiv Šveđanke Johane Larson - 6:2, 6:2.

Jelena Janković, koja je postavljena za 22. nosioca u Melbrunu, bez ikakvih problema dobila je duel protiv 69. igračice na svjetskoj rang listi.

"Uslovi su za igru su bili baš teški. Vjetar nas je ometao i nije bilo lako kontrolisati poene, tako da sam morala mnogo da se krećem.... Ovo nam je bio prvi međusobni susret, pa nisam poznavala protivnicu. Uradila sam šta je trebalo za pobjedu, ali je bilo mnogo stvari u kojima sam mogla da budem bolja", kazala je srpska teniserka koja je postavljena za 22. nosioca u Melbrunu,

Srpska teniserka će se u drugom kolu sastati sa Portugalkom Marijom Žoao Keler, koja je bila bolja od Karin Knap iz Italije 3:6, 6:3, 6:3.



Uspjehu srpskog tenisa prvog dana takmičenja doprinijela je i Vesna Dolonc.

Ona je uspjela da izbori plasman u drugu rundu takmičenja poslije žestoke borbe sa Olgom Rogovskom, domaćom teniserkom - 5:7, 7:5, 8:6.

Odlična Dolonc, koja je prethodno uspješno odradila posao u kvalifikacijama, u odlučujućem trećem setu, odigrala je sjajno i poslije vođstva protivnice od 6:5, uspjela je da veže tri gema i trijumfuje.

Dolonc će u narednoj rundi igrati protiv Francuskinje Marion Bartoli, koja je eliminisala na startu Anabel Medinu Gariges iz Španije rezultatom 6:2, 6:4.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC