• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Bravo za Janka i Anu, Viktor pao

Tipsarević nadigrao Hjuita (3:0), Ivanovićeva ekspresno "počistila" Cink (2:0), Troicki protiv Štepaneka propustio ogromnu priliku za trijumf (2:3).

 AO: Bravo za Janka i Anu, Viktor pao  Izvor: MONDO

Janko Tipsarević navikao je publiku na dramatične duele. Jedan takav odigrao je i na startu Australijan Opena protiv ljubimca domaće publike Lejtona Hjuita.

Janko je slavio sa 3:0 - 7:6 (7:4), 7:5, 6:3, ali je u svakom setu bilo mnogo uzbuđenja.

Prvi je dobio tek u taj brejku, u kojem je odigrao bez greške, a onda je u nastavku dozvolio protivniku da povede sa 3:0, a zatim je preokrenuo.

Kod rezultata 5:5, uspio je da veže dva gema i poveća rezultat na 2:0 u setovima.

Konačno u odlučujućem, trećem setu, imao je srpski teniser vođstvo od 3:0, Hjuit se vratio u igru (3:3), ali je onda deveti na svetu nanizao tri gema i okončao dramu.

Tipsarević će u drugoj rundi igrati protiv Slovaka Lukaša Lacka.

Njegov najbolji rezultat u Melburnu je plasman u treće kolo, koji je izborio prošle godine i 2008.

Ana Ivanović lako je preskočila prvu prepreku na prvom grend slemu sezone. Ona je sa ubjedljivih 6:2, 6:1 "preslišala" Melindu Cink iz Mađarske.

Ana je od starta diktirala tempo. Snažnim udarcima stigla je brzo do prednosti - 3:1, a zatim je bez mnogo muke materijalizovala.

Srpska teniserka željela je ekspresno da okonča duel. U drugom setu bukvalno je "prašila" po terenu, o čemu svjedoči i podatak da je protivnici dozvolila da osvoji samo jedan gem.

U drugoj rundi takmičenja Ivanovićeva, koja je 13. favorit za titulu u Melburnu, igraće protiv Jung Jan-Čan iz Tajpeha, koja je eliminisala Danijelu Hantuhovu (6:1, 1:6, 6:1).

Ani je ovo deveti nastup u Melburn parku, a najbolji plasman joj je finale 2008. godine. Prošle godine takmičenje je okončala u četvrtoj rundi.

Viktor Troicki dobro je počeo na Australijan Openu, ali je iskusni Radek Štepanek uspio da preokrene rezultat i na kraju slavi sa 5:7, 4:6, 6:3, 6:3, 7:5.

Srpski teniser je imao veliku prednost - 2:0 u setovima, kada je Čeh preuzeo inicijativu. On je u trećem setu poveo sa 4:2, dobio taj dio igre i smanjio rezultat, što mu je "dalo krila". U istom ritmu igrao je u i nastavku. U oba naredna seta rano je dolazio do brejka, a onda je tu prednost čuvao.

Viktor je i pored te furiozne serije iskusnog Čeha došao do prilike za trijumf, kada je u petom setu iz bodovnog zaostatka 1:3 stigao do izjednačenja (5:5). Ipak, nada je kratko trajala, budući da je Štepanek iskoristio svoj gem servis, a onda napravio i brejk za konačnu pobjedu - 7:5

Viktor je tako završio učešće u šestom nastupu na Australijan Openu poslije samo jednog meča, što mu je najlošiji plasman još od 2008. godine i debija u Melburnu.

On je najdalje dogurao 2011, kada je igrao u trećoj rundi, dok je prošle godine eliminisan u drugom kolu.

Štepanek, koji je 31. nosilac u Melburnu, u drugom kolu igraće protiv Felicijana Lopeza iz Španije.

Prije Tipsarevića plasman u drugu rundu izborili su Novak Đoković, Jelena Janković i Vesna Dolonc.

(MONDO; foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC