• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nenadića "cijepali" saigrači, a on Bjeloruse!

Petar Nenadić briljirao na terenu u danu kada je dobio sina Aleksu i predvodio "orlove" u pobjedi nad Bjelorusima - 34:28!

 Nenadića "cijepali" saigrači, a on Bjeloruse! Izvor: MONDO

Petra Nenadića, kako to dolikuje, u ponedjeljak ujutru "iscijepali" su saigrači iz reprezentacije poslije vijesti da je postao tata i da je njegova draga, odbojkašica Jelena Nikolić na svijet donijela sina Aleksu.

Inspirisan, raspoložen, naš hitri bek odigrao je simultanku u meču 2. kola na Svjetskom prvenstvu u Španiji i kreirao ključnu prednost u meču sa Bjelorusijom, koju su poslije njegovi saigrači sa manje-više muke održali i do kraja:

Plus sedam na poluvremenu, a na kraju 34:28 (20:13)!

Poslije pobjede nad Južnom Korejom od devet golova razlike na startu takmičenja u Grupi C, momci Veselina Vukovića zabilježili su i drugu pobjedu u Saragosi i matematički obezbijedili plasman u osminu finala gdje se ukrštamo sa Grupom D, ali pravi ispiti tek slijede.

U utorak će ekipa, pretpostavlja se, imati jači trening protiv Saudijske Arabije (18.00), a poslije dana pauze slijedi prvi veliki derbi - meč sa Slovenijom, a potom i Poljskom.

Osim malog, možda i očekivanog pada u igri u drugom poluvremenu i zbog prednosti od devet, pa i deset golova, ali i rotacije na kojoj je insistirao Vuković, sve ostalo bilo je za pohvalu i ohrabrenje u igri našeg tima: u napadu smo bili naznovrsni, u odbrani prilično dobri (ako se podrazumijeva da će "čovjek-tim" Sergej Rutenka dati od 8 do 12 golova branili ga ili ne), a i sačuvana je velika količina energije za bitnije utakmice jer su mnogi igrali samo po poluvrijeme.

Tako su u prvom počela krila, nastavili bekovi, a posao dovršio Nenadić, koji je golovima "otvorio" i drugo poluvrijeme i donio Srbiji 23:14 u 34. minutu, a kada ga je Denis Rutenka pregrubo faulirao, Vuković slavljenika nije više ni vraćao na parket.

Tada su zaigrale i novajlije u našem timu, donijele novu energiju na parket i gotovo do posljednja tri, četiri minuta meča sa lakoćom držala Rutenku i ostale na distanci. Tek serijom 5:2 u finišu, za 28:33 na semaforu, Bjelorusi mogu da kažu da su imali period igre u kom su bili bolji, ali tada je već sve bilo riješeno.

Ivan Nikčević i Rajko Prodanović postigli su prvih pet golova na utakmici i držali nas na gol zaostatka za protivnikom, koji je zahvaljujući rafalu boljeg Rutenke (ranih 5 golova) jedno vrijeme bio u vođstvu. Kada su se probudili bekovi: potvrđeno je da je Srbija bolji tim od čovjeka-tima.

Kapiten Momir Ilić tri gola za prvo vođstvo od 9:8, pa Nenadić tri gola u kratkom periodu uz jedan Ivana Stankovića za 15:10, a onda...

...potez utakmice.

U 26. minutu 19-godišnji Mijailo Marsenić postigao golčinu, prvu na šampionatu kada je poslao bombu sa deset metara, koja se od stative odbila u mrežu. Poslije prvog, stigao je i drugi gol našeg tinejdžera, na šta su se za sedam pogodaka prednosti nadovezali Stanković sa distance i Nenad Vučković iz polukontre - 19:12.

Po gol na obje strane za kratko vrijeme ispisao je 20:13 na poluvremenu za Srbiju koja je bili na dobrom putu da ispuni sve ciljeve zacrtane pred prvi zvanični duel sa Bjelorusijom u istoriji, računajući i period kada su se takmičili pod imenima SR Jugoslavija, odnosno Srbija i Crna Gora.

Dva gola Nenadića za četiri minuta igre u nastavku, uz jedan mladog krila Nemanje Ilića donijela su Srbima devet golova prednosti i ta razlika bila je "na snazi" još nekoliko puta sve dok Alem Toskić nije ukrao loptu i izbacio u kontru dvometraša Miloša Dragaša koji je umalo pocijepao mrežu za 27:17!

Osam, devet i deset golova prednosti imala je Srbija gotovo do 55. minuta, a da je u međuvremenu prvi pogodak na prvenstvu postigao i Uroš Mitrović. Srpski tim, a i navijači, malo su se uplašili kada je pri rezultatu 30:21 Maksim Barano pregrubo naletio na 19-godišnjeg Bogdana Radivojevića, koji se "okreno" u vazduhu i pod inercijom pao direktno na leđa.

Poslije ljekarske intervencije bilo mu je bolje i odšetao je do klupe, a srpski tim pomalo i štedeći se "spustio" je gas i samo naizgled pružio Bjelorusima priliku da se vrate u meč, ali smanjenje razlike na 33:28 minut i po prije kraja nije baš alarmantna situacija.

Južna Koreja - riješeno, Belorusija - riješeno, dajte Saudijsku Arabiju...

SRBIJA - BJELORUSIJA 34:28 (20:13)

Dvorana: "Prinsipe Filipe". Gledalaca: 1.000
Sudije: Leifson i Palson (Island).

SRBIJA: Dragaš 1, Šešum, Vujin 5, Nikčević 5, Toskić, Stanić 6 odbrana, M. Ilić 4, Radivojević 1, Gajić 9 odbrana, Prodanović 2, N. Ilić 3, Vučković 1, Mitrović 2, Stanković 3, Nenadić 5, Marsenić 2.

BJELORUSIJA: Kotlinski, Brouka, Kažaneuski 3, Babičev 1, Kamišik 1, Knjazeu 2, S. Rutenka 10, D. Rutenka 3, Nikulenkau, Silovič 4, Njažura, Čarapenka 16 odbrana, Šumak, Barano 1, Citou 1.

GRUPA C

Rezultati 2. kola:

Južna Koreja - Slovenija 27:34
/Ji-Kjong Jeong 6, Se-Ho Kim 6 - Gajić 11, Skof 20 odbrana/

Bjelorusija - Srbija 28:34
/Nenadić 5, Nikčević 5, Vujin 5, Gajić 9 odbrana - S. Rutenka 10, Čarapenka 16 odbrana/

Saudijska Arabija - Poljska 14:28
/Alzaer Mohamed 3 - Mihal Barčak 5, Marćin Vihari 14 odbrana/

TABELA: Slovenija 2-0 (+17), Poljska 2-0 (+16), Srbija 2-0 (+15), Bjelorusija 0-2 (-8), Južna Koreja 0-2 (-16), Saudijska Arabija 0-2 (-24).

Parovi trećeg kola (utorak): Južna Koreja - Bjelorusija (15.45), Srbija - Saudijska Arabija (18.00), Slovenija - Poljska (18.00).

(Izveštač MONDA iz Saragose Vladimir Sukdolak, foto: FoNet/EPA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC