• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Armstrong priznao da se dopingovao

Odbačeni američki biciklista otkrio u emisiji Opre Vinfre da je koristio nedozvoljena sredstva tokom karijere.

 Armstrong priznao da se dopingovao  Izvor: MONDO

Nadležna američka agencija utvrdila je u detaljnoj istrazi da je Lens Armstrong, sedmostruki pobjednik Tur de Fransa (1999 - 2005), bio dio najsofisticiranijeg, najorganizovanijeg i najprofesionalnijeg doping sistema u istoriji profesionalnog sporta.

Ishod tog procesa je dobro poznat - oduzete su mu titule, a on je uporno odbijao da prizna da je koristio nedozvoljena sredstva i otkrije ko mu je to savjetovao/preporučio/naredio.

Ipak, u noći između ponedjeljka i utorka američki mediji prenijeli su pod oznakom "hitno" vijest da je Armstrong na snimanju emisije Opre Vinfri potvrdio da se služio zabranjenim supstancama.

"U razgovoru sa Oprom Vinfri, koji će biti emitovan u utorak, Lens Armstrong priznao je da je koristio stimulativne droge tokom biciklističke karijere, sudeći prema svjedočenju dvije osobe koje su prisustvovale intervjuu snimljenom u ponedjeljak u Ostinu (Teksas)" , piše "Njujork tajms".

Isti list otkriva i da je slavni biciklista prije odlaska u studio svratio u centralu svoje organizacije za borbu protiv raka (od koga je i lično bolovao) i izvinio se osoblju zbog neprijatnosti uzrokovanih njegovom doping aferom.

"Rekao im je da mu je žao što je sve iznevjerio i što je nametnuo ogroman pritisak na organizaciju zbog svog skandala... Tokom razgovora nije priznao da je koristio nedozvoljena sredstva, ali je govorio oko 20 minuta i u sali za sastanke i natjerao mnoge na plač".

"Bilo je veoma emotivno i na trenutak mu je 'zastala knedla u grlu'. Ipak, svima nam je bilo drago što smo ga vidjeli", rekla je jedna od članica Armstrongove organizacije koja je prisustvovala sastanku.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC