• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Serena, Marej i Federer "terorišu"

Amerikanka, Škot i Švajcarac na startu Australijan Opena potvrdili da su u dobroj formi i da ciljaju visok plasman.

 AO: Serena, Marej i Federer "terorišu"  Izvor: MONDO

Serena Vilijams "oprala" je Rumunku Edinu Galovic Hal na startu Australijan Opena sa 6:0, 6:0 i odmah povrdila da se s pravom svrstava u krug glavnih favorita za titulu ove sezone.

To je bila njena 35. pobjeda tokom posljednjih 36 mečeva u Melburnu.

Amerikanka je ubjedljivi trijumf ostvarila uprkos povredi članka desne noge. Ona je tokom jurnjave za jednom loptom nezgodno stala i izvrnula zglob, zbog čega joj je ukazana i ljekarska pomoć, ali je bez obzira na to, uspjela da se vrati i trijumfuje "biciklicom".

Pogledajte kako se Serena Vilijams povrijedila u meču prvog kola.

"Bila sam na ivici da počnem da paničim, jer sam već jednom prošle godine doživjela sličnu povredu, jureći lopticu na isti način. Ipak, nije tako strašno kako se činilo, pa mislim da će mi slobodan dan dobro doći da se odmorim i pripremim za naredni duel. Živa sam, srce mi kuca, ali biću dobro", istakla je bivša šampionka Australijan Opena, koja je uspjela da iskrene zglob uprkos dobroj bandaži noge.

Njena naredna protivnica biće Garbina Muguruza iz Španije, koja je na startu eliminisala Slovakinju Magdalenu Ribarikovu poslije maratonskog duela - 4:6, 6:1, 14:12.




U prvom kolu po "Rod Lejver Areni" prošetali su se i Rodžer Federer i Endi Marej. Švajcarac, koji je drugi favorit za titulu, lagano je dobio meč protiv Francuza Benoa Parea (6:2, 6:4, 6:1), dok je treći nosilac "počistio" Robina Hasea - 6:3, 6:1, 6:3.

Marej je tako odigrao prvi meč na turnirima "velike četvorke" poslije osvajanja prve grend slem titule u karijeri.

"Ništa se nije promijenilo u odnosu na neke ranije početke grend slem turnira. I dalje pred svaki meč osjećam nervozu. Jedina prednost je što imam više samopouzdanja u mečevima protiv najboljih igrača i što znam kako to iskustvo treba da iskoristim na pravi način", rekao je Škot, koji će u drugom kolu "ukrstiti koplja" sa Portugalcem Žoaom Sousom.

Ubjedljivi u prvom kolu bili su i branilac trofeja u ženskoj konkurenciji, Viktorija Azarenka, u duelu sa Monikom Nikuleskom iz Rumunije (6:1, 6:4), kao i Karolina Voznijacki, Petra Kvitova, Huan Martin del Potro, Žo Vilfred Conga...

Od srpskih tenisera drugog dana takmičenja na teren je izašla samo Bojana Jovanovski, koja je sa uspehom okončala nastup u prvom kolu.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC