• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gojko Pijetlović ne može u Radnički!

Odbijen zahtjev Vaterpolo kluba Radnički da registruje reprezentativnog golmana Gojka Pijetlovića.

  Gojko Pijetlović ne može u Radnički!  Izvor: MONDO

Ponadali su se u kragujevačkom "drim timu" da će upariti strašan golmanski tandem: Zdravko Radić (golman reprezentacije Crne Gore) - Gojko Pijetlović (golman reprezentacije Srbije).

Ali...

Poslije raskida ugovora sa mađarskim Ferencvarošem, koji je upao u finansijske probleme, Pijetlović je došao u Radnički i počeo da trenira sa ekipom. Kragujevčani su željeli da ga registruju, ali su nadležni organi Vaterpolo saveza Srbije to odbiili.

U informaciji koja je objavljena u utorak, Stručni savet VSS je odbacio zahtjev pozivajući se na Statut Saveza i "trenutne situacije u srpskom vaterpolu", bez posebnog obrazloženja šta to znači. Osim da nisu stečeni uslovi za registraciju.

Predsjednik Radničkog Uroš Bigdanović je prije nekoliko dana izjavio da su vrata kluba otvorena za sve reprezentativce Srbije bez angažmana.

"Odlučili smo da pomognemo prvom golmanu reprezentacije, koji je ostao bez angažmana, da održi formu za naredne akcije nacionalnog tima. Naša vrata su širom otvorena za sve reprezentativce Srbije. Očekujemo da će Savez omogućiti Pijetloviću da zaigra u našem klubu, jer je to u interesu svih nas, a prije svega srpskog vaterpola", rekao je tada predsjednik kragujevačkog kluba.

Pijetlović je za Srbiju odigrao 102 utakmice i osvojio Svjetsko prvenstvo 2009, Svjetski kup 2010, Mediteranske igre 2009, četiri Svjetske lige (2006, 2007, 2010. i 2011.), srebro na Svjetskom prvenstvu 2011. i bronzu na Olimpijskim igrama 2012, Evropskom prvenstvu 2010. i Svjetskoj ligi 2009.

Karijeru je započeo u Vojvodini, a potom je prešao u Partizan sa kojim osvaja još dve duple krune. Crno-bijelu kapicu zamijenio je Katarovom, pod kojom zajedno sa novim saigračem Đorđem Filipovićem osvaja Kup Evrope. Potom je po godinu dana proveo u Budvanskoj rivijeri i Crvenoj zvezdi, iz koje je ljetos prešao u Ferencvaroš.

Odbijen je i zahtjev Mateje Maksimovića da bude registrovan za ekipu Singidunuma.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC