• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" otaljali posao, a sad ono pravo!

Ako je postojao trenutak kad je opuštanje bilo podnošljivo, onda je to bio duel sa Saudijskom Arabijom - 30:20 (12:10). Od sada samo teški ispiti.

  "Orlovi" otaljali posao, a sad ono pravo!  Izvor: MONDO

Odrađivanje posla.

Rukometaši Srbije zabilježili su treću pobjedu u tri meča na Svjetskom prvenstvu, iako su malo potcijenili nedoraslog rivala ovog utorka uveče, ali svako naredno opuštanje moglo bi skupo da nas košta.

Pamtićemo samo rezultat: Srbija - Saudijska Arabija 30:20 (12:10).

Od danas, "orlovi" će igrati samo teške, napete, vjerovatno i grube mečeve, a serija koja će odlučiti o plasmanu Srbije na Mundijalu u Španiji počinje u četvrtak sa Poljacima, nastavlja se u subotu sa Slovencima, a onda ide ukrštanje sa Grupom D, gdje su Hrvati, Mađari, Španci, Egipćani...

Stoga, ako je negdje opuštanje i bilo dozvoljeno, bio je to susret sa skromnom, ali poštenom, borbenom ekipom sa Bliskog Istoka, koja je doživjela i treći ubjedljiv poraz u Saragosi.

Opet smo iskazali problem sa motivom i pristupom. Hronično oboljenje srpskih reprezentativnih selekcija u raznim sportovima uočeno je i ovog puta, ali je na vrijeme ispravljeno. Poslije 30 minuta igre - 12:10, a onda kratak period dominacije za beg na 24:14 i onda nov period nedovoljno odgovorne igre.

Uz deset isključenja za "orlove", treba istaći da su momci Veselina Vukovića tri puta dozvolili sebi da protiv Saudijaca igraju sa četvoricom na terenu!?

Selektor je "promiješao karte", a priliku da zaigra, a kasnije postigne i prvi gol na prvenstvu, dobio je i iskoristio Nemanja Zelenović, koji je u takmičarski tim uskočio poslije povrede koju je Bogdan Radivojević doživio dan ranije protiv Bjelorusa. Njemu se pojavio hematom na donjem dijelu leđa zbog teškog pada poslije duela sa jednim bjeloruskim igračem.

Tek su u 23. minutu stigli smo do prvog vođstva (9:8), a onda ostali sa dva igrača manje pa su Saudijci imali rezultat 10:10 i kontru za novo vođstvo, ali su na našu sreću napravili korake. U posljednjih minut i po igre u prvom poluvremenu, uz dva odbranjena sedmerca Ivana Gajića, stigla je Srbija do kakve-takve prednosti - 12:10.

Prije 24 sata, u meču sa Bjelorusijom, Srbija je postigla 20 golova za prvih pola sata igre i stekla vođstvo od sedam golova.

Ipak, svaka rezultatska neprijatnost nestala je u prvim minutima drugog poluvremena. Ivan Nikčević, Nenad Vučković, a onda kapiten Momir Ilić dva puta u dva napada... I Srbije je glatko povela 18:12. Tu se nije zaustavila zahvaljujući golmanu Gajiću, koji je dobio priliku da brani cijelu utakmicu i selektoru se "zahvalio" sa 19 odbrana.

Kada smo poveli sa maksimalnih 11 golova razlike (26:15), munjevitom kontrom Rajka Prodanovića, uslijedilo je novo "duplo" isključenje što su momci hrvatskog selektora Nenada Kljajića iskoristili i kratko se vratili na jednocifren zaostatak, ali su na kraju doživjeli i treći dvocifreni poraz" poslije lekcija od Slovenaca i Poljaka.

Slobodan dan u srijedu dobro će doći "orlovima" za ono što ih čeka u nastavku turnira.

SRBIJA - SAUDIJSKA ARABIJA 30:20 (12:10)

Dvorana: "Prinsipe Filipe". Gledalaca: 1.000
Sudije: Al Marzuki i Al Nuaimi (UAE).

SRBIJA: Dragaš, Šešum 2, Vujin 2, Nikčević 8, Toskić, Stanić, M. Ilić 8 , Zelenović 1, Gajić 19 odbrana, Prodanović 5, N. Ilić, Vučković 1, Mitrović 1, Stanković 3, Nenadić 1, Marsenić.

GRUPA C

Rezultati 3. kola:

Južna Koreja - Belorusija 20:26
/Ejom Hjo-Von 7 - S. Rutenka 10/

Srbija - Saudijska Arabija 30:20

Poljska - Slovenija 20.15

TABELA: Srbija 3-0 (+25), Slovenija 2-0 (+17), Poljska 2-0 (+16), Bjelorusija 1-2 (-2), Južna Koreja 0-3 (-22), Saudijska Arabija 0-3 (-34).

Parovi četvrtog kola (četvrtak): Slovenija - Bjelorusija (15.45), Saudijska Arabija - Južna Koreja (18.00), Poljska - Srbija (20.15).

(Izvještač MONDA iz Saragose Vladimir Sukdolak, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC