• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLOVI": Slijede pravi okršaji

Reprezentativci Srbije svjesni da su bili vrlo loši u prvih 30 minuta protiv Saudijske Arabije. Dan pauze, pa derbi grupe C sa Poljskom.

  "ORLOVI": Slijede pravi okršaji  Izvor: MONDO

Nije se očekivalo da će Srbija imati toliko problema sa Saudijskom Arabijom (30:20) u prvom poluvremenu trećeg meča na Svjetskom prvenstvu u Saragosi.

Bilo je to najlošijih pola sata u Saragosi.

Malo je toga funkcionisalo u igri "orlova" protiv motivisanih "sinova pustinje". Nekoliko skinutih zicera srpskim igračima od strane Manafa Al Saeda ulili su Saudijcima samopouzdanje, a srpske reprezentativce ostavilo u nepotrebnom grču.

Ipak, sve je u drugom poluvremenu došlo na svoje.

"Ovo su utakmice koje prave ekipe baš i ne vole da igraju. Mi smo došli u tu fazu. Mislim da smo u drugom poluvremenu shvatili da meč sa Saudijskom Arabijom može da nam posluži za ono što nas čeka u nastavku takmičenja. Tako smo i odigrali", rekao je selektor Veselin Vuković novinarima poslije utakmice.

Strateg srpskog tima nije bio zadovoljan ni suđenjem para iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koje zaista nije bilo na nivou Svjetskog prvenstva.

"Malo su nas i sudije izbacile iz ritma, ali je kod momaka bila prisutna apsolutna želja. U prvom poluvremenu smo promašili previše šansi. Bitno je da smo se vratili tamo gdje bi trebalo da budemo najjači - u odbrani", podvukao je Vuković.

Svjesni su svi da se u prvom poluvremenu dosta grešilo. O tome je pričao i Žarko Šešum.

"Taj period smo odigrali slabo, trebalo nam je vremena da se priviknemo na njihove kretnje, jer su oni za nas prije utakmice bili totalna nepoznanica. Kada smo sredili odbranu, malo se zgusnuli i sve je lakše išlo... Na kraju smo zabilježili ubjedljivu pobjedu. Sada slijede glavne utakmice".

Ivan Gajić bio je jedan od rijetkih u reprezentaciji Srbije koji nijednog trenutka nije padao u formi. Prvi put je dobio šansu od prvog minuta i iskoristio je.

"Loše smo otvorili meč, možda nas je i umor malo stigao od jučerašnje utakmice, bili smo u grču. Prvo poluvrijeme smo odigrali slabije, ali smo se u nastavku meča sabrali i rutinski ga priveli kraju", rekao je 34-godišnji čuvar mreže.

Zadovoljan je i Gajić, ali nije htio da priča o svojoj igri.

"Ne bih ja pričao o mojim odbranama, to bih prepustio drugima. Sigurno da sam zadovoljan kako sam branio".

Zato ga je pohvalio nekoliko mjeseci stariji kolega među stativama Darko Stanić.

"Vrlo je bitno da golman osjeti teren i ekipu. Nije isto početi utakmicu i ući sa klupe. Gajić je odlično odradio svih 60 minuta, pogotovo u prvom poluvremenu kada je par puta izvukao ekipu. Imao je vrhunsku koncentraciju".

Za Srbe je srijeda slobodan dan, a onda slede odlučujuće borbe za prvo mjesto u grupi. Sljedeći rival je Poljska (četvrtak, 20 sati).

(Izvještač MONDA iz Saragose Vladimir Sukdolak, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC