• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Ana kao "klatno", JJ jača od bola

Ana Ivanović i Jelena Janković u 3. kolu Australijan opena. Vesna Dolonc nije uspela protiv Marion Bartoli. Troicki ispao i u dublu!

  AO: Ana kao "klatno", JJ jača od bola  Izvor: MONDO

Dve najbolje srpske teniserke idu dalje na prvom grend slem turniru u godini. Preskočile su prepreke u 2. kolu takmičenja. Malo teže nego što se očekivalo.

Ana Ivanović je savladala 23-godišnju Đong Jan Čeng iz Kineskog Tajpeha 2:1 (7:5, 1:6, 6:4), dok je Jelena Janković napravila veliki preokret u meču sa Portugalkom Marijom Žoao Keler - 2:1 (2:6, 7:6, 6:2).

Zašto u naslovu ovo kao klatno? Zato što je Ana tako igrala. Čas odlično, čas loše, a onda sasvim dovoljno za trijumf.

Čeng je pokazala kvalitet protiv Ane. Prvi set je bio vrlo uzbudljiv.

Srpska teniserka je sjajno počela, povela 3:0, ali je protivnica iskoristila pad u igri Ane i potpuno preokrenula na svoju vodenicu. Čeng je vezala čak pet gemova u nizu i bila je blizu osjavanja prvog seta.

Ana je, međutim, spasila dve set lopte i potom je uspela da izjednači, a potom i da dobije prvi set 7:5. Dakle, na seriju protivnice 5-0, odgovorila je istom merom.

Novi pad u Aninoj igri dogodio se u drugom setu. Čeng je lako povela 4:0 i samo je bilo pitanje kojim rezultatom će biti završen drugi set.

U odlučujućem setu, Ana je zaigrala odlučnije, povela 2:0, potom 4:1, ali je Čeng vratila neizvjesnost. Međutim, Ana nije dozvolila da dodatno sebi zakomplikuje život.

Jelena Janković je u 3. kolu Australijan opena poslije velikog preokreta. Pobijedila je Portugalku Mariju Žoao Keler 2:1 u setovima (2:6, 7:6, 6:2).

Potpuno neočekivano, Jelena je vrlo loše počela meč. Portugalka, trenutno 129. igračica svijeta, dobila je prvi set 6:2! Uozbiljila se Jelena, mada je i povreda trbušnog zida imala uticaj na lošiju predstavu.

Zbog loše igre, odnosno nemogućnosti da pokaže šta zna, Jelena je u jednom trenutku meča čak i zaplakala!

Činilo se da će Portugalka napraviti iznenađenje, vodila je čak 5:3 u taj-brejku drugog seta, ali Jelena pravi čudesan preokret i osvaja četiri poena u nizu..

Portugalka je imala i 5:3 u drugom setu, ali Jelena se vratila u meč

Treći set počeo je obostranim brejkovima, ali je Jelena potom ponovo napravila novi brejk i krenula ka trijufmu.

Vesna Dolonc je imala mnogo teži zadatak. Njena protivnica je bila Francuskinja Marion Bartoli. Srpska teniserka se držala u prvom setu, ali je u drugom nastao potpuni krah - 5:7, 0:6.

Dolonc je imala šansu protiv 11. nosioca. U prvom setu je imala brejkove, vodila je i 4:3 i 40:0, ali je Bartoli uspjela da preokrene i dobije prvi dio igre. Rođena Moskovljanka je posle toga potpuno pala u
igri, tako da njena rivalka nije imala problema da završi meč.

Što se tiče dublova, dobar start Nenada Zimonjića i Bojane Jovanovski.

Sedmi nosioci Zimonjić i Šveđanin Robert Lindštet prošli su u drugo kolo poslije predaje francuskog dubla Majkl Ljodra-Nikola Mau. U trenutku prekida bilo je 1:1 u setovima. Zimonjić i Lindštet izgubili su prvi 3:6, a dobili drugi 7:5.

Njih dvojica će u drugom kolu igrati sa pobjednikom duela Mihaila Elgina i Denisa Istomina protiv Žilijena Benetoa i Eduarda Rožer-Vaselena.

Jovanovski i njena partnerka, Melinda Cink iz Mađarske, izgubile su prvi set protiv Simone Halep iz Rumunije i Aranče Rus iz Holandije, ali su onda dobile sljedeća dva seta i pobijedile ukupno 4:6, 6:2, 7:6.

Njih dve čekaju pobjednicu duela između Natali Grendin i Vladimire Ulirove protiv Viktorije Rajčić i Storm Senders.

Viktor Troicki je, međutim, definitivno, završio učešće na prvom grend slemu u sezoni. Poslije singla, eliminisan je i u dubl konkurenciji. Troickog i Čeha Lukaša Rosola savladali su Italijani Flavio Cipola i Andreas Sepi 3:6, 4:6.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC