• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Tipsa, može li bez drame?

Janko Tipsarević se plasirao u 3. kolo Australijan opena poslije trilera. Na kraju pobijedio Lukaša Lacka sa 3:2.

 AO: Tipsa, može li bez drame? Izvor: MONDO

Novak Đoković je počeo svoj meč 2. kola otprilike sat vremena nakon što je Janko Tipsarević počeo duel protiv Slovaka Lukaša Lacka.

Novak je kasnije počeo, ali ranije završio od Janka, iako je drugi reket Srbije vodio 2:0 u setovima, a treći set protiv Lacka počeo je vođstvom od 1:0.

Ali, kad je Janko u pitanju možete da vidite sve!

Dakle, bilo je 2:0 za Janka, da bi Lacko izjednačio na 2:2. U trećem setu, Janko je vodio 5:2, imao dvije meč lopte, ali ih nije iskoristio, da bi Slovak izjednačio na 5:5!

Nevjerovatno je blaga reč!

Dobio je Janko naredni gem, a u sljedećem je ponovo došao do meč lopte i konačno je iskoristio.

Rezultat: 6:3, 6:4, 3:6, 4:6, 7:5.. Ovo je bio drugi duel dvojice tenisera i opet je Janko dobio (prvi put su igrali u Dejvis kup meču 2008. godine).

U vrijeme kad su Tipsarević i Lacko još bili na terenu, ostali teniseri su završili mečeve. Srbin i Slovak su bili na terenu tri sata i 50 minuta!

Tipsarević je u prvom setu prvi napravio brejk, poveo 3:1, ali je Lacko imao više prilika za brejk u tom delu igre. Međutim, Janko mu nije dozvolio da se vrati u meč, pa je prvi set dobio 6:3.

U prvih osam gemova drugog seta nije bilo brejkova, iako je ponovo Slovak bio taj koji je imao šansu da oduzme servis Srbinu. Ponovo je Janko odolio, da bi u devetom gemu uspio da napravi ključnu prednost.

Najduži gem dvojica tenisera odigrali su na početku trećeg seta. Veliku borbu su vodili Tipsarević i Lacko, da bi Srbin poveo 1:0. Tada kreće sunovrat Tipsarevića.

Slovak je počeo da koristi brejk šanse, koje je propuštao u prva dva seta i potpuno je preuzeo inicijativu. Publika u Melburnu, željna fajterske igre, zdušno je bodrila oba tenisera.

Stigao je Lacko do 2:2 u setovima. U petom, odlučujućem, Janko je poveo 5:2. Imao je potom dvije meč lopte, dvije lopte da prekine maraton, mučenje, kidanje živaca svojim navijačima... Ali, ne da nije iskoristio te dvije lopte, nego je Lacko, na krilima "izvlačenja" iz ponora, uspijeva da izjednači!

Srećom, Tipsa je na vrijeme spriječio potpunio sunovrat i plasirao se u 3. kolo grend slema u kojem će mu protivnik biti Žilijen Beneto iz Francuske, koji je pobijedio sunarodnika Eduarda Rože-Vazlena 3:1 u setovima.

Zanimljivo, Janko nikad nije otišao dalje od 3. kola na Australijan openu. Vrijeme je...

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC