• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VUKOVIĆ: Poljska jaka, ali mi se pitamo

Selektor Srbije Veselin Vuković smatra da njegov tim može do maksimalnog učinka u posljednja dva kola.

 VUKOVIĆ: Poljska jaka, ali mi se pitamo Izvor: MONDO

Konačno i malo odmora za srpske rukometaše na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

Poslije dva vezana takmičarska dana, srijeda je u grupi C slobodan dan. Igrači koji su manje igrali proteklih dana odradili su lakši prijepodnevni trening, dok su drugi ostali u hotelu.

Slobodno vrijeme iskoristili su za grupni odlazak u šoping. Skoro svi, jer neki, ipak, moraju da rade. Veselina Vukovića čeka puno posla, detaljna priprema za duel sa Poljskom (četvrtak, 20.15 sati) u četvrtom kolu.

Biće to prvi teži ispit za njega i igrače u Saragosi.

Počinje rasplet...

"Pripremamo utakmicu kao svaku drugu, mislim da od njihovog duela sa Slovenijom imamo dosta materijala, prije svega zato što su Slovenci utakmicu dobili odbranom '6-0'. Poljaci su '3-2-1' rješavali dosta lako, iako je bilo za očekivati da će im taj sistem praviti više problema", kaže streteg srpskog tima.

Poslije utakmice sa Saudijskom Arabijom ekipa je ostala u hali da odgleda prvo poluvrijeme meča između Slovenije i Poljske. Taj dio pripao je bijelo-crvenim "orlovima" (14:11). Ipak, "zmajčeki" su u nastavku jakom defanzivom uspjeli da preokrenu rezultat i da pobijede.

"Poljake je u drugom dijelu možda stigao i umor, slomila ih je '6-0' odbrana. Vrlo malo su rotirali, iscrpljeni su ušli u završnicu".

Biće pojačani za Srbe, ekipi su se priključili iskusni Marcin Lijevski i Pjotr Grabarčik.

Vuković šansu Srbije vidi u visokom ritmu, većoj rotaciji i u najčvršćoj mogućoj odbrani. "Na tome će se bazirati naše nade u pobjedu protiv Poljske", naglasio je.

"Orlovi" su na posljednja dva takmičenja zagorčali život Poljacima. Pobijedili su ih na Evropskom prvenstvu u Beogradu, dok su se u Alikanteu na predolimpijskom turniru vratili iz mrtvih i remijem obezbijedili učešće u Londonu.

Poljska je u međuvremenu promijenila selektora, umjesto Bogdana Vente postavljen je Nijemac Mihael Bigler.

"Doveli su dosta novih igrača, međutim, oni su imali malu minutažu. U koncepciji igre malo toga je promijenjeno u odnosu na ono što je bilo ranije. Teško je suditi ako situaciju ne poznaješ unutar tima. Svako o svojim brigama vodi računa, pa zašto bih ja o njihovim".

A, da li prvog trenera vicešampiona Evrope muči neka briga u Španiji...

"Naravno. Imamo dvije utakmice kojima ćemo odrediti svoj plasman i nekog budućeg protivnika u osmini finala. Imamo šanse da dobijemo oba meča, a ne bi bilo nerealno da se dogode i drugačiji ishodi. Naša želja je da sa prve pozicije odemo u Barselonu i da čekamo rasplet u ostalim grupama", istako je Vuković i priznao da nema mnogo vremena da prati dešavanja u ostalim grupama.

On je pohvalio način na koji su igrači pristupali do sada odigranim utakmicama na turniru.

"U svaki meč ulazimo s vrhunskim pristupom. Momci bez obzira na greške imaju maksimalnu želju da riješe zadatke. To raduje. Nadam se da će tako biti i na ostalim utakmicama", optimista je Veselin Vuković.

Nema ni razloga da misli drugačije. Srbija je poslije tri kola sa maksimalnim učinkom, a pobjede u okršajima sa Južnom Korejom, Bjelorusijom i Saudijskom Arabijom nijednog trenutka nisu dolazile u pitanje.

Zašto tako ne bi bilo i u četvrtak...

(Izveštač MONDA iz Saragose Vladimir Sukdolak, foto: FoNet/EPA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC