• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Sjajna Jovanovski

Srpska teniserka uspješno okončala duel drugog kola protiv Lusi Safarove (2:0) i prvi put u karijeri stigla do treće runde Australijan Opena.

 AO: Sjajna Jovanovski Izvor: MONDO

Bojana Jovanovski odigrala je odličan meč na Australijan Openu.

Srpska reprezentativka je u drugom kolu u Melburnu nadigrala Lusi Safarovu iz Češke sa 2:0, po setovima 7:5, 7:5, i prvi put u karijeri izborila plasman u treću rundu takmičenja u Melburnu.

Jovanovski je u prvom setu uspjela da nadoknadi rezultatski zaostatak, kada je 17. igračica svijeta povela 4:2. Bojana je furioznom igrom vratila brejk, a onda u finišu, kada se lomio rezultat, opet preuzela inicijativu i slavila sa 7:5.

U nastavku je, na krilima te dobre igre, odmah preuzela konce igre. Povela je sa 4:2, a onda dobila još jedan gem na svoj servis, što se ispostavilo kao velika prednost koju njena, 39. mjesta bolje rangirana rivalka, nije mogla da stigne.

Safarova, koja je 2007. na Australijan Openu igrala četvrtfinale, uspjela je da stigne do izjednačenja (5:5), ali je ipak morala da preda oružje, nakon što je Bojana, slično kao u prvom setu, vezala dva gema u finišu.

Jovanovski, koja je prošle godine zaustavljena u prvom kolu prvog grend slema sezone, a 2011. u drugoj rundi, u trećem kolu sastaće se sa japanskom veterankom Kimiko Date Krum.

Četrdesetdvogodišnja Japanka u Melburnu igra kao u najbolja vremena - prvo je eliminisala 12. nosioca Nađu Petrovu, dok je u drugoj rundi nadigrala Izraelku Šahar Per sa 6:2, 7:5.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC