• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel: "Skauti" još pod upitnikom…

…zbog 60.000 KM obeštećenja, koje traži Izviđač iz Ljubuškog!

 Borac m:tel: "Skauti" još pod upitnikom… Izvor: MONDO

Transfer Dejana Malinovića i braće Benjamina i Senjamina Burića iz redova Izviđača u Borac m:tel još uvijek nije realizovan, a po svemu sudeći, teško da će se i ostvariti.

Naime, čelnici "skauta" ne žele da pomenutoj trojci izdaju ispisnice sve dok klub koji želi da ih angažuje na račun tima iz Ljubuškog ne uplati propisano obeštećenje. Ni u jednom ni u drugom klubu nisu željeli da se izjašnjavaju o visini obeštećenja, ali ono, kako "Press RS" saznaje, prema propisima Evropske rukometne federacije (EHF) i Rukometnog saveza BiH, za svu trojicu iznosi približno 60.000 KM.

Kako piše u propisima EHF-a, jedna godina ugovora se plaća 2.800 evra, dok je prema Pravilniku RS BiH godina vrijedna približno 4.000 KM. Kada se tome doda to da se i nastupi za reprezentaciju posebno vrednuju, a sva trojica su standardni članovi "A" reprezentacije BiH, onda nije teško izračunati da onaj ko želi da ih angažuje, mora dobro da odriješi kesu.

Predsjednik Izviđača Stanislav Mucić je naglasio kako trio neće dobiti potrebne papire sve dok Banjalučani ne uplate određeno obeštećenje.

"Niko od njih neće dobiti ispisnicu jer to svojim ponašanjem nisu ni zaslužili. One će im biti uručene tek kad izmire sve obaveze prema klubu, kao i ono što nas sljeduje prema pravilima EHF-a i RS BiH, kao naknada za godine provedene u klubu, plus igranje za razne reprezentativne selekcije. Znam da se Borac interesuje za njih i, da se razumijemo, ova naša odluka nema nikakve veze sa Banjalučanima. Mi sa njima imamo odlične odnose koje želimo da zadržimo, a naš stav bi bio isti i da je bilo koji drugi klub u pitanju", kategoričan je Mucić.

"Alfa i omega" ljubuškog rukometa ogročen je na pomenuti trojac, a napomenuo je kako je još pet domaćih rukometaša iz Ljubuškog, takođe mladih reprezentativaca BiH i Hrvatske, dobilo raskid ugovora zbog nesportskog i nekorektnog ponašanja.

"Izviđač je poznat kao klub u kojem se sa mladim rukometašima radi na vrhunskom nivou. O tome najbolje svjedoči podatak da je u Ljubuškom stasao veliki broj kvalitetnih rukometaša, poput Mirka Alilovića, Mirsada Terzića ili Adnana Harmandića. U njihov razvoj je uloženo mnogo, a ovi momci su sve što smo im dali bacili pod noge, nekorektno se ponašajući, kako prema klubu, tako i prema poslu koji rade, ali i sportu kojim se bave. Dali smo im sve, imali su vrhunske uslove za rad, a oni su nas bezobzirno iskorištavali, bez ikakve želje da napreduju. Da sam kojim slučajem pokvaren kao oni, mogao sam ih zadržati u Izviđaču do kraja februara i tek onda im dati ispisnice, pa da ne mogu nigdje igrati. Uostalom, moja preporuka svim klubovima je da ih ne angažuju", zaključio je prvi čovjek Izviđača.

Za to vrijeme, Malinović i braća Burić treniraju sa ekipom Borca m:tel u očekivanju da budu registrovani za novi klub u kojem bi proveli narednih šest mjeseci. Kada je u pitanju pomenuta odšteta, u redovima nekadašnjih prvaka Evrope i osvajača Kupa IHF-a naglašavaju kako im nije ni na kraj pameti da plate bezmalo 60.000 KM.

"Mi taj iznos nemamo, niti ćemo ga isplatiti. Prema našim računicama, to uopšte nije ta cifra. Vodili smo se prema pravilniku RS BiH i došli do drastično manjeg iznosa, koji smo spremni da plaćamo na rate, naravno, ukoliko se o tome dogovorimo sa Izviđačem", istakao je sportski direktor Banjalučana Goran Malić.

Prema njegovim riječima, direktor kluba Boris Đogo je razgovarao sa predsjednikom "skauta" Stanislavom Mucićem, ali još uvijek nisu našli zajednički jezik.

"Ništa još nije riješeno, ali su pregovori u toku. U slučaju da se ne postigne dogovor između klubova, čekaćemo odluku Arbitražne komisije RS BiH, koja zasjeda u subotu. Naime, sva tri igrača zatražila su raskid ugovora na štetu kluba i vidjećemo kako će se to završiti. Svakako, ne želimo da kvarimo inače dobre odnose sa Izviđačem, baš kao ni sa ostalim klubovima iz BiH. Ako se možemo dogovoriti, odlično, ako ne, opet dobro. Nije naše da se miješamo u odnos klub-igrač, ali je jasno da će njih trojica, u slučaju da ne dođu u Borac, najviše izgubiti neigranjem", dodao je Malić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC