• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Poraz "orlova" u poslednjem sekundu!

Reprezentacija Srbije izgubila od Poljske rezultatom 24:25 (13:11), u meču 4. kola C grupe Svjetskog prvenstva u Španiji.

 RUKOMET: Poraz "orlova" u poslednjem sekundu! Izvor: MONDO

Slavomir Šmal odbranio je 19 sekundi prije kraja "bombu" Momira Ilića, a Robert Oržehovski sa desnog krila matirao Darka Stanića i donio Poljacima dragocjena dva boda!

Slovenija sada vodi na tabeli C grupe sa osam bodova, dok Srbija i Poljska imaju po šest.

Propušteno u ovom meču, "orlovi" mogu da nadoknade u subotu, pobjedom nad Slovencima sa dva gola razlike, kojom bi osvojili grupu i u osmini finala igrali najvjerovatnije protiv Alžira ili Egipta.

Remi ili poraz, uz očekivanu pobjedu Poljske nad Korejom, spustili bi srpske rukometaše na treću poziciju i za rivala im namijenili slabijeg iz derbija D grupe Španija - Hrvatska, koji je takođe na rasporedu u subotu.

Jasno je da Ilić i drugovi protiv Slovenije kroje sebi dalju sudbinu na šampionatu svijeta. Imaće lijepu šansu da doguraju najmanje do četvrtfinala, ili će se već u osmini finala suočiti sa jednim od favorita za medalje!

Srbija je konstantno vodila 50 minuta, najviše sa pet golova razlike (12:7, 13:8), dok je u drugom poluvremenu maksimalna prednost iznosila 19:15 u 40. minutu.

U posljednjih 10 minuta su izabranici Veselina Vukovića tri puta uspjeli da izjednače rezultat, ali su u samom finišu bili oslabljeni spornim isključenjem Petra Nenadića, u trenutku kada je Poljacima prijetilo oduzimanje lopte.

Njemačke sudije Gajpel i Helbig nasjele su na valjanje jednog poljskog rukometaša i "osudile" Srbiju da odlučujuće akcije igra sa čovjekom manje.

Stanić je sjajno osujetio pokušaj Oržehovskog i činilo se da će sreća pogledati "orlove", ali mu se na drugoj strani revanširao raspoloženi Šmal - paradom u lijevu stranu sprečio je Ilića da pogodi lijevi ugao.

Poljskoj je poslije tajm-auta ostalo 17 sekundi da organizuje napad za pobjedu, Karol Bilecki je dijagonalom pronašao Oržehovskog, koji je izdržao kontakt sa Ivanom Nikčevićem i na čudesan način poslao loptu između Stanića i bliže stative...



Težak, možda i nezaslužen poraz, ali i kazna za prokockanu prednost i lošu reakciju na pojačanu agresivnost Poljaka od 22-23. minuta, kada su promijenili odbranu na "5-1" i zaigrali "flastera" na, do tada, nezadrživom Iliću.

Od 13:8 vratili su se na 13:11 do kraja poluvremena, a u nastavku su "orlovi" preko Stankovića, Prodanovića i Zelenovića uspijevali da im odole kada su prilazili na gol zaostatka (14:13, 15:14, 16:15).

Prodanović je dva puta donosio selekciji Srbije "plus četiri" (19:15, 20:16), ali početak kraja bio je promašen zicer Toskića u 44. minutu, uz igrača više i vođstvo od 20:17.

Preciznije, bila je to sjajna intervencija Šmala, koji je u drugom dijelu došao na nivo fenomenalnog Stanića, a uz to imao ispred sebe znatno čvršći bedem nego srpski "Ministar odbrane".

Poljaci su se rastrčali, dali su previše golova iz tranzicije, dok su se Nenadić, Šešum i ekipa mučili da izgrade kvalitetne pozicije za šut, a Marko Vujin odlukom Vukovića sjedio na klupi.

Prošle zime je Srbija savladala Poljsku na startu Evropskog prvenstva, zatim je u dramatičnoj završnici spriječila i da ode na u London na Olimpijske igre. U Saragosi je ove večeri izgubljena bitka, ali tek ostaje da se vidi ko će dobiti "rat". 

Dvorana: "Prinsipe Filipe". Gledalaca: 1.500. Sudije: Gajpel i Helbig (Njemačka).

SRBIJA: Stanić (16 odbrana), Dragaš, Šešum, Vujin, Nikčević 3, Toskić 2, M. Ilić 9, Zelenović 2, Gajić, Prodanović 6, N. Ilić, Vučković, Mitrović, Stanković 1, Nenadić 1, Marsenić.

POLJSKA: Šmal (osam odbrana), Vihari (četiri odbrane), Jaška 2, K. Lijevski 1, Bilecki 2, Bartčak, Višnjevski 1, B. Jurecki 9, M. Jurecki 2, Grabarčik, M. Lijevski 1, Sipražak, Krajevski, Kubištal 2, Špera, Oržehovski 5.

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC