• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Ana bolja u srpskom derbiju

Ana Ivanović plasirala se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u petak savladala Jelenu Janković rezultatom 2:0 (7:5, 6:3).

 AO: Ana bolja u srpskom derbiju Izvor: MONDO

Ana je u susret sa Jelenom ušla kao favorit po više osnova: trenutni plasman na WTA listi (No.13 - No. 22), forma, fizička spremnost, bolji skor u međusobnim duelima, koji sada već iznosi 8:3...

Tu ulogu je opravdala, dobivši meč za sat i 23 minuta, uz konstantno vođstvo i kontrolu rezultata, osim kada je trebalo da stavi tačku na prvi set.

Sljedeća protivnica biće joj Poljakinja Agnješka Radvanska, četvrti nosilac, koja je u noći između četvrtka i petka lako izašla na kraj sa Britankom Heder Votson - 6:3, 6:1.

Ivanovićeva je od 2006. do 2008. dobila sva tri okršaja sa Radvanskom, ali je od 2009. poražena u sva četiri, posljednji put u Pekingu 2011, kada je predala pri rezultatu 3:6, 2:3.

Prema tome, jasno je da će do drugog uzastopnog grend slem četvrtfinala (poslije "posta" od čak 17 turnira, nakon trijumfa na Rolan Garosu 2008) pokušati da stigne iz rasterećene pozicije, kao teniserka koja nema šta da izgubi.

Ana je u meču sa Jelenom napravila više neiznuđenih grešaka (21:18), ali je zato imala daleko više direktno osvojenih poena, tzv. "vinera" - 28:17. Iskoristila je pet od devet šansi za brejk, a dvije i po godine starija zemljakinja samo dvije od osam.

Relativno lako je Ana Ivanović stigla do vođstva od 5:2, uz dva brejka prednosti, potom na svoj servis povela 30:0 i - stala.

Džej Džej odjednom je uhvatila nevjerovatno dobar ritam, vratila prvi, pa i drugi brejk, osvajajući gem za gemom bez izgubljenog poena. Napravila je seriju od čak 15:0, imala 5:5 i 40:0 na svoj servis i tu propustila ključne prilike.

Ana je uzvratila sa pet vezanih poena, ponovo napravila brejk i treći put ga konačno pretvorila u 1:0 u setovima. Jelena je i u tom gemu imala dvije šanse da oduzme servis i iznudi "taj-brejk", ali nije uspjela...



Drugi set donio je znatno manje uzbuđenja, vjerovatno i zato što je Jankovićeva prilikom jednog (promašenog) smeča obnovila povredu trbušnih mišića. Opala joj je koncentracija, povećala je broj neiznuđenih grešaka i time Ivanovićevoj otvorila put do pobjede.

Ana je stigla do brejka u trećem gemu (2:1), potom su obe lagano osvajale gemove na svoj servis, da bi Jelena konačno poklekla pri rezultatu 3:5, kada je servirala za ostanak u meču.

Kod druge meč lopte je poslala bekhend u mrežu i time završila nastup na ovogodišnjem Australijan openu.

Na kraju su se Ana i Jelena rukovale i poljubile, čime su na najbolji način potvrdile da im odnos nije "zategnut" kao nekada.

Od 11 njihovih duela, ovo je bio tek drugi na grend slem turnirima. Prethodni je takođe pripao Ivanovićevoj, u polufinalu Rolan Garosa 2008 - 6:4, 3:6, 6:4.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC