• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Tipsarević na koljenima proslavio rekord

Poslije Lacka, Tipsarević je i Benetoa izbacio u pet setova, što mu je donijelo najbolji plasman na AO - osminu finala i duel sa Almagrom.

 AO: Tipsarević na koljenima proslavio rekord Izvor: MONDO

Na koljenima - Janko Tipsarević proslavio je najbolji rezultat na Australijan Openu u seniorskoj konkurenciji.

Bivši juniorski šampion ovog gren slema u petak ujutru po našem vremenu, poslije nove muke u pet setova, pobijedio je francuskog veterana Žilijena Benetoa, pa će se u prvoj osmini finala u Melburnu sastati protiv (10) Nikolasa Almagra.

Poslije 208 minuta neizvjesnog tenisa na Margaret Kort Areni: (8) Janko Tipsarević - (32) Žilijen Beneto 3:6, 6:4, 2:6, 6:4, 6:3.

Tek petu set loptu, od čega drugu na svoj servis, a sve nakon što se vratio u meč poslije vođstva 31-godišnjeg Francuza od 2:1 u setovima, Tipsarević je uspio da realizuje i tako ode korak dalje nego prošle godine, pa samim tim i počne sa sakuplja nove ATP bodova.

Za više od toga biće mu potrebna pobjeda protiv 11. na svijetu, 27-godišnjeg Španca Almagra. Janko se do sada sa godinu dana mlađim rivalom sastao samo jednom, na Rolan Garosu prošle godine i glatko izgubio u tri seta 4:6, 4:6, 4:6. Almagro je u trećem kolu pobijedio visokog Poljaka (24) Jeržija Janovica - 7:6, 7:6, 6:1.

Prvu meč loptu na svoj servis, pri vođstvu od 5:3 u petom setu, Tipsarević je ispucao u aut. Bio je to čist udarac, idealan za završavanje posla, ali kao što je to često bio slučaj kod Janka - moralo se još jednom. Uz dva dobra servisa, od kojih Beneto nije vratio nijedan, Tipsarević je konačno zabilježio pobjedu.

Uz grčeve veterana iz Francuske, Tipsarević je imao tri vezane meč lopte na protivnikov servis, pri vođstvu 5:2 u trećem setu, ali se Beneto nekako izborio za novu šansu i sa pet vezanih poena natjerao Janka da se dodatno pomuči.

Poslije izjednačene igre u prva dva seta, drama je dobila svoj pun zamah u trećem. Kako je vrijeme odmicalo, tako su i poeni postajali sve značajniji, a kada je pri rezultatu 3:2 Tipsarević izgubio svoj servis u trećem setu, potpuno je pao u igri, dozvolio Benetou da napravi još jedan brejk i dođe na set od osmine finala - 6:2.

Svjestan da više nema prostora za padove, Tipsarević je u finišu četvrtog seta sa "nulom" napravio brejk na servis Benetoa i poravnao na 2:2.

Ovakav rasplet donio je Janku dodatnu energiju, ali i samopouzdanje u petom setu. Navikavši na maratone, a u pet setova dobio je i meč drugog kola protiv Lukaša Lackog, Tipsa je igrao bolje, agresivnije, preciznije i brzo došao do 3:0, potom 5:2, ali je posao završio u devetom gemu - 6:3.

Ranije u petak Novak Đoković je dobio Radeka Štepaneka, a Ana Ivanović nadigrala Jelenu Janković u srpskom derbiju.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC