• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Šampionov najteži ispit za sada

Veteran Radek Štepanek pružio je najžešći otpor Novaku Đokoviću za sada na Australijan Openu.

 AO: Šampionov najteži ispit za sada  Izvor: MONDO

Tri meča, tri pobede u devet setova.

Novak Đoković nastavlja da maršira terenima Melburna Parka ka četvrtom finalu Australijan Opena, ujedno i četvrtoj tituli, a trećoj uzastopnoj.

Aktuelni šampion prvog gren slema sezone u petak rano ujutru po našem vremenu ponovo je pobijedio (31) Radeka Štepaneka, čovjeka kojeg je prvi put nadigrao 2005. potom izgubio jedan meč 2006. i od tada ga pobjeđivao na svim krajevima sveta.

Ovog puta, u trećem kolu "Ozi" Opena, bilo je 6:4, 6:3, 7:5 za prvog igrača svijeta, pa je sada njihov međusobni skor 8:1. U osmini finala, Srbin će igrati protiv boljeg iz duela (15) Stanislas Vavrinka - (20) Sem Kveri. Ni od Švajcarca, ni od Amerikanca, Đoković ne bi trebalo da strijepi jer s prvim ima skor 11:2, a sa drugim 4:1.

Iako je Đokovića zadržao na terenu nešto duže u odnosu na Pol-Anri Matjea i Rajana Herisona, Štepanek nije uspio da postane prvi koji će ove sezone napraviti brejk na Novakov servis. Matje je imao tri neiskorišćene brejk lopte, Herison nijednu, a 34-godišnji Čeh dvije.

Za sada - ništa!

Uistinu, Đoković je imao i sreće kada se susreo sa prvom brejk loptom rivala na meću, već u prvom setu kod 3:3. Uz pomoć vrha mreže, Novakov udarac nekako se je prešao u polje rivala i do kraja meča Novak se gotovo nije osvrnuo za sobom.

Sa 37 vinera i 19 neiznuđenih grešaka Đoković je apsolutno dominirao terenom, gledajući kako Štepanek griješi i kada je morao i kada ne (37 neiznuđenih grešaka). Da nije bilo lako, ipak, govori podatak da je setove Novak osvajao praveći "samo" jedan brejk, koji je u trećem setu stigao tek u 11. gemu, pa je tako rezultatom 7:5 naš najbolji teniser svijeta dovršio posao protiv bivšeg sparing partnera ali tek poslije 64 minuta borbe u cijelom setu.

Ukupno, meč je trajao 152 minuta.


(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC