• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vuković: Zašto samoisticanje na pet razlike?

Selektor Srbije priznao da ga brine "psihološka strana" poraza od Poljske, iako još možemo do prvog mjesta u grupi.

 Vuković: Zašto samoisticanje na pet razlike? Izvor: MONDO

Veselin Vuković izjavio je da izgubljen meč četvrtog kola prve faze Svjetskog prvenstva od Poljske (24:25) "u principu" ne znači ništa, ali i da strijepi kako će određene stvari, odnosno pojave, uticati na ekipu.

"Nama se dogodilo nešto što nije smjelo. Imamo igrače koji neozbiljno shvataju... Žao mi je onih koji su ginuli do posljednjeg minuta", rekao je Vuković izvještačima srpskih medija.

On je istakao da odbrana nije uspjela da riješi enigmu zvanu Bartoš Jurecki, iako su ga čuvali iskusni igrači. Problem su bila i isključenja Nenada Vučkovića (drugo u finišu prvog poluvremena, treće u 49. minutu).

"U principu, ovaj poraz ne znači ništa, više me brinu psihološke posljedice... Vjerovatno ne možemo da budemo drugi u grupi, možemo da budemo prvi ili treći. Vidjećemo kako će se neki detalji - koji se većini nisu dopali - odraziti na dobru atmosferu u ekipi".

"U situaciji kada smo vodili sa pet golova razlike, mogli smo da prelomimo utakmicu, ali je došlo do samoisticanja pojedinih igrača. Poljaci su uhvatili priključak i to nas je uvelo u nervozu na početku drugog poluvremenu. U završnici su oni imali više iskustva i odmornih igrača", smatra Vuković.

On je dodao da je reprezentaciji Srbije nedostajao još jedan razigrani bek, pored Momira Ilića, kao i da je Nemanja Zelenović, prije nego što je povrijeđen, solidno odradio posao.

Selektor Poljske, njemački stručnjak Mihael Bigler, naglasio je da je mnogo mijenjao igru u odbrani dok nije pronašao najbolje rješenje.

"Morali smo mnogo da mijenjamo dok nismo našli odbranu koja funkcioniše. Poslije 6:0 igrali smo 5:1 i pet plus jedan. Nadamo se da ćemo biti sve bolji i bolji iz utakmice u utakmicu".

Srbija u posljednjem kolu C grupe igra sa Slovenijom, a Poljska sa Južnom Korejom. Dok srpski rukometaši u većini kombinacija mogu da budu prvi ili treći, Poljaci očekivanom pobjedom "ovjeravaju" drugo mjesto.

(Izvještač MONDA iz Saragose Vladimir Sukdolak, foto: FoNet/EPA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC