• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi", glavu gore, vi odlučujete!

Poraz od Poljske veoma teško je pao reprezentativcima Srbije, koji uprkos neuspjehu i dalje sve drže u svojim rukama.

 "Orlovi", glavu gore, vi odlučujete! Izvor: MONDO

Rukometaši Srbije djelovali su utučeno poslije poraza od Poljske (24:25), u četvrtak uveče u Saragosi. Jedva da su imali snage da pričaju - gol Roberta Oržehovskog u posljednjoj sekundi meča potpuno ih je slomio.

Alem Toskić smatra da "orlovi" moraju što prije da se oporave, jer je prvo mjesto u grupi C i dalje dostižno.

"Nismo imali sreće. Primili smo gol u zadnjoj sekundi i biće teško da se oporavimo od ovoga. Šta je tu je, moramo da ohladimo glave i da protiv Slovenije odigramo na pobjedu, koja može da nas odvede na prvo mjesto", rekao je robustni pivot Srbije.

Toskić ne zna da objasni šta se to dogodilo srpskom timu, poslije fenomenalne igre u većem dijelu prvog i drugog poluvremena. Praktično, Srbija je izgubila utakmicu tako što je 45 minuta igrala bolje, a protivnik 15.

"Kontrolisali smo utakmicu, imali je u svojim rukama... Pred kraj smo napravili nekoliko grešaka koje su nas skupo koštale", nastavlja iskusni reprezentativac, koji nije želio da uzroke poraza traži u prestrogom isključenju Petra Nenadića.

"Možda je isključenje bilo prestrogo, ali na sudije ne možemo da se vadimo. Imali smo dobijenu utakmicu, vodili tri-četiri razlike desetak minuta prije kraja. Ispustili smo to i sami smo krivi".

Reprezentativci Srbije meč sa Slovenijom (subota, 20.15 časova) moraju da dočekaju spremni.

"Imamo jedan dan da se odmorimo i da protiv Slovenije krenemo na sve ili ništa. Imamo šansu, ova ekipa je najbolja kada je najteže. Moramo da odigramo na nož i da osvojimo prvo mjesto".

Momir Ilić je bio odličan protiv Poljaka, ali mu je golman Šmal u posljednjem minutu "skinuo" šut za vođstvo, vrlo moguće i pobjedu.

"Vodili smo sa pet golova u prvom poluvremenu i imali nаpаd zа šest rаzlike, Nažalost, nismo iskoristili te šаnse. Poljаci svoje jesu i nа krаju su došli do pobjede".

"Orlovi" i dalje sami odlučuju o svojoj sudbini.

"Biće teško protiv Slovenije, аli kаd je nаjteže - tu se pokаzuje srce", ističe Ilić, koji kao i kum Toskić kaže da isključenje Nenadića nije odlučilo pobjednika.

"Ta sudijska odluka nije bila isprаvna, аli nije moje dа komentаrišem suđenje, tаko dа time neću dа se bаvim", zaključio je kapiten Srbije.

Jednu od najboljih partija u dresu reprezentacije pružio je Rajko Prodanović. Sjajna igra desnog krila nije krunisana pobjedom.

"Ako gubite utakmicu, ne postoji gori način od ovog na koji smo mi izgubili od Poljske. Dogodilo nam se nešto nаjgluplje i nаjgore što može. Drugi put od njih gubimo isto i nаrаvno dа boli. Borili smo se mаksimаlno, dаli sve od sebe... Nа krаju nаm je nedostаjаlo mаlo sreće. Morаmo dа se pridignemo, nije ništа izgubljeno, utаkmicа sа Slovenijom će sve riješiti", podvukao je Prodanović.

Novi meč, posljednji u grupi C, slijedi za dva dana.

Duel sa Slovenijom odrediće i naš dalji put na Svetskom prvenstvu. Pobjedom sa "plus dva" ovjerili bismo prvo mjesto i obezbijedili daleko, daleko lakši put u nastavku takmičenja.

(Izvještač MONDA iz Saragose Vladimir Sukdolak, foto: FoNet/EPA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC