• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak i Tipsa: Lens, sram te bilo!

Srpski teniseri osudili američkog biciklistu koji je priznao da se godinama dopingovao i tako pobjeđivao na Tur d Frans.

 Novak i Tipsa: Lens, sram te bilo!  Izvor: MONDO

Novak Đoković i Janko Tipsarević su zgranuti saznanjem da se slavni američki bicklista Lens Armstrong uz pomoć nedozvoljenih sredstava naosvajao titula na najprestižnijoj trci na svijetu - Trku kroz Francusku.

"Svi su očekivali da prizna. Bilo bi besmisleno da negira te optužbe kada je sve dokazano. Imali su dokaze na hiljadu strana. Mislim da je to sramota za sport i za takvog sportistu. Varao je mnoge ljude širom svijeta, varao je svojom karijerom i svojom životnom pričom", rekao je Đoković na konferenciji za novinare u Melburnu.

Najbolji teniser svijeta smatra da bi najpravednije bilo da se Armstrongu oduzmu sve titule.

"Mislim da bi trebalo da mu oduzmu sve titule, jer bi to bilo najpoštenije prema ostalim sportistima. To nije način za postizanje uspjeha. Mislim da bi trebalo da pati zbog svojih laži koje je govorio svih ovih godina", istakao je Đoković.

Zbog sistemskog višegodišnjeg dopinga Armstrongu je u oktobru izrečena doživotna zabrana takmičenja na trkama pod okriljem Međunarodne biciklističke unije, a oduzeto mu je svih sedam titula na Tur d’Fransu, najslavnijoj biciklističkoj trci, koje je osvojio od 1999. do 2005. godine.

Janko Tipsarević dijeli mišljenje svog prijatelja Đokovića.

"Uopšte nije u redu, varao je u sportu i varao je mnogo ljudi u svom okruženju, koji su vjerovali da je rezultate postigao na pošten način", rekao je on.

Tipsarević je otkrio i kako je izgledao njegov susret sa inspektorima anti-doping agencije.

"Mene su na doping testirali u Keniji. Otišao sam tamo na pripreme, a ujutro me je jedna osoba probudila. Bio sam šokiram i uplašen jer sam mislio da će nas neko opljačkati. Nisam bio siguran o čemu se radi", rekao je on.

"Mislim da me dovoljno često provjeravaju, a ako žele to da pojačaju, zašto da ne? Ali, dovoljno nam je teško što ih svakog dana obavještavamo o našem kretanju. Ne vidim na koji način mogu biti strožiji od toga", dodao je Tipsarević.

(agencije/MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC