• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Kako do prvog mjesta?

Poraz od Poljske prilično je zakomplikovao situaciju u grupi C pred posljednje peto kolo.

 RUKOMET: Kako do prvog mjesta?  Izvor: MONDO

Posljednjeg dana takmičenja u grupi C odlučivaće se o konačnom redosljedu na tabeli. Srbija, Slovenija i Poljska poredaće se od prvog do trećeg mjesta, dok će Bjelorusija i Saudijska Arabija u međusobnom duelu odlučiti o četvrtom učesniku osmine finala iz Saragose.

Nakon četiri kola "zmajčeki" su prvi sa svih osam bodova, Srbija i Poljska imaju po jedan poraz. Na redosljed će najviše uticati rezultat utakmice između "bivše braće", Poljaci praktično ne mogu mnogo da utiču na svoju sudbinu.

POBJEDA SRBIJE SA DVA I VIŠE GOLOVA RAZLIKE

Svaki trijumf "orlova" protiv Slovenije sa dva i više razlike svrstava Srbiju na prvo mjesto. U tom slučaju Slovenci bi pali na treću, a Poljaci bi se probili na drugu poziciju.

POBJEDA SRBIJE SA "+1" I VIŠE OD 25 POSTIGNUTIH GOLOVA

Srbija sigurno prva u grupi, jer je u trouglu postigla najviše golova (gol razlika kod svih ista). Slovenija druga, a Poljska treća.

POBJEDA SRBIJE 25:24

S obzirom da je Srbija izgubila od Poljske 24:25, a istim rezultatom Slovenija trijumfovala protiv Poljaka, odlučivaće gol razlika, koja je u trouglu identična (49:49). Onda se gleda ukupan odnos datih i primljenih golova u grupi. "Orlovi" su trenutno na "+24", Poljaci na "+16", a Slovenci na "+19". Kod takvog ishoda Srbiji bi za prvo mjesto odgovarao poraz, remi i pobjeda Poljaka protiv Koreje sa manje od devet golova razlike. Veći trijmuf bijelo-crvenih od "+8" donio bi im prvo mjesto, Srbiji drugo, a Slovencima treće.

POBJEDA SRBIJE SA "+1" I MANJE OD 25 POSTIGNUTIH GOLOVA

U tom slučaju Srbija bi bila druga. U trouglu bi Poljska imala najbolju gol razliku, a Srbija i Slovenija istu, s tim što bi "orlovi" bili bolje plasirani zbog pobjede u međusobnom duelu.

SVAKI NERIJEŠEN ISHOD I POBJEDA SLOVENACA

Srbija treća, Slovenija prva, Poljska druga.

U slučaju da Srbija bude prva na kraju takmičenja u Saragosi, za rivala u osmini finala dobila bi četvrtoplasiranu ekipu iz grupe D. Potencijalni rivali su Egipat, Alžir i Mađarska. Isto važi i za eventualno osvojeno drugo mjesto Srbije u grupi.

Prva dva mjesta sele srpski tim u Barselonu, a treće i četvrto ostavljaju u Saragosi i donose velike probleme, jer bi sa tih pozicija "orlovi" već u osmini finala išli na favorite za osvajanje zlata - Hrvate ili Špance.

(Izvještač MONDA iz Saragose Vladimir Sukdolak, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC