• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (kadeti): Dobra grupa za BiH

BiH u Laktašima protiv Italije, Poljske, Belgije, Austrije i Slovenije.

 EP (kadeti): Dobra grupa za BiH Izvor: MONDO

U Beogradu su danas žrijebom određene grupe završnih turnira odbojkaškog prvenstva Evrope za kadete i kadetkinje, koji će biti organizovani u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori.

Prva grupa šampionata za kadete igraće se u Laktašima (BiH), a osim domaćina u toj grupi još igraju Italija, Poljska, Belgija, Austrija i Slovenija.

Druga grupa igra se u Beogradu (Srbija) gdje će rivali biti Srbija, Turska, Rusija, Francsuka, Bugarska i Finska.

Kadetsko prvenstvo Evrope na programu je od 12. do 21. aprila u Beogradu i Laktašima, gdje će igrati i finalna utakmica šampionata.

U prvoj grupi prvenstva kadetkinja koja se igra u Baru (Crna Gora), igraće Slovenija, Poljska, Italija, Slovačka, Grčka i domaćin Crna Gora.

Druga grupa takmičiće se u Kladovu (Srbija), gdje će osim domaćina Srbije, još igrati Turska, Francsuka, Njemačka, Holandija i Rusija.

Šampionat za kadetkinje održava se od 27. marta do 7. aprila.



U delegaciji BiH ceremoniji žrijebanja za Evropsko prvenstvo prisustvovali su ministar za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske Nada Tešanović, zatim načelnik opštine Laktaši Milovan Topolović, predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Luka Jurić i generalni sekretar saveza Draženko Haračić.

Tešanovićeva je istakla da je za Republiku Srpsku ovo evropsko takmičenje veoma značajan događaj.

"Pokazaćemo Evropi i Balkanu, da mi nismo ono što možda oni nekad i pomisle. Iz Republike Srpske sigurno ćemo poslati dvije slike, jedna da se vidi koliko smo mi dobri domaćini i koliko volimo odbojku, i druga je slika mira, ljubavi i prijateljstva, jer između mladih ljudi to se začas desi“, rekla je Tešanovićeva poslije žrebanja u beogradskom hotelu "Metropol palas".



Tešanovićeva je istakla da se Republika Srpska priprema za izmjenu zakona o sportu i navela da je to bila jedna od tema razgovora sa ministrom omladine i sporta Srbije Alisom Marić, sa kojom se sastala danas u Beogradu da bi razmijenile iskustva u radu.

Ona je izrazila uvjerenje da će u razmjeni iskustava doći do određenih zaključaka koji će biti dobri i za jedno i za drugo ministarstvo.

Tešanovićeva je dodala da je jedna od tema razgovora i privatizacija u oblasti sporta, koja očekuje Republiku Srpsku.

Današnjem žrijebanju prisustvovali su i ministar za sport Srbije, potpredsjednik Evropske odbojkaške konfederacije Jan Hronik, predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, predsjednici odbojkaških saveza BiH, Crne Gore i Srbije i ostale zvanice.

Predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Luka Jurić zahvalio je Evropskoj odbojkaškoj federaciji što je kao organizatora odabrala i BiH, a Odbojkaškom savezu Srbije je zahvalio na značajnoj podršci odbojci u BiH.

(Srna/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC