• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Bojana uz Anu!

Srpska teniserka plasirala se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije i tako ostvarila najveći uspjeh u karijeri.

 AO: Bojana uz Anu!  Izvor: MONDO

Srbija se i ove godine u Melburnu potvrdila kao svjetska teniska sila.

Među 16 najboljih u muškoj i ženskoj konkurenciji imamo po dva aduta, ukupno četiri, a počeli smo takmičenje sa sedam predstavnika!

Rezultat Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića i Ane Ivanović, u subotu je izjednačila Bojana Jovanovski (21), koja je u trećem kolu savladala duplo stariju teniserku iz Japana, legendarnu Kimiko Date Krum - 2:0, po setovima 6:2, 7:6 (7:3).

Bojanu u osmini finala očekuje 29. nosilac, Amerikanka Sloun Stivens (18), koja je bila bolja od Lore Robson iz Velike Britanije - 7:5, 6:3.

Stivens je veoma talentovana, ali ne i nepobjediva teniserka, što se teško može reći za Serenu Vilijams, koja će najvjerovatnije dočekati pobjednicu u četvrtfinalu!

Vredi istaći da Jovanovski na prethodnih 10 grend slem turnira nije otišla dalje od drugog kola, tako da je već sada "debelo" premašila svoj najbolji plasman.

Meč 56. i 100. na WTA listi obilježen je velikim brojem brejkova - od 20 odigranih gemova, čak 12 pripalo je teniserki koja je reternirala. Srpkinja je imala sjajnu realizaciju brejk lopti (7/10), a Japanka dosta slabiju (5/16).

Počelo je loše po Bojanu, izgubljenim gemom na svoj servis, ali se ona brzo oporavila i preokrenula na 4:1.

Date Krum smanjila je na 4:2, potom propustila šansu da uhvati priključak, što je Jovanovski kaznila trećim brejkom i vođstvom od 1:0 u setovima.

Seriju od četiri osvojena gema prenijela je u drugi set, ali se vođstvo od 2:0 (i dve lopte za 3:0) ubrzo pretvorilo u deficit - 2:3.

"Pljuštali" su brejkovi, činilo se da je Date Krum napravila prelomni, za prednost od 6:5, ali je Bojana bila najjača kada je najpotrebnije. Izjednačila je na 6:6 i obezijedila sebi šansu u "taj brejku".

U završnici seta bila je dominantna, povela je 2:0, a nakon 2:2 vezala četiri poena (6:2) i potom realizovala drugu meč loptu!

Koliko je Date Krum nezgodna protivnica, iako ima pune 42 godine, vidi se iz činjenice da je u prvom kolu izbacila 12. nosioca, Ruskinju Nađu Petrovu, uz samo dva izgubljena gema - 6:2, 6:0.

Bojana je poslije pobjede nad Lusi Šafarovom potvrdila dobru formu i protiv Stivens može da odigra maksimalno rasterećeno i pokuša da prikaže sve što zna. Ako to bude dovoljno za pobjedu - super.

Ostale parove osmine finala čine: Azarenka (1) - Vesnina, Voznijacki (10) - Kuznjecova, S. Vilijams (3) - Kirilenko (14), Li (6) - Gerges (18), Ivanović (13) - Radvanska (4), Kerber (5) - Makarova (19) i Šarapova (2) - Flipkens.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC