• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DEJVIS KUP: Slovaci izabrali tvrdu podlogu

Srpska Dejvis kup reprezentacija će od 19. do 21. septembra u Bratislavi igrati u dvorani, na tvrdoj podlozi, sa žutim "danlop" lopticama.

 DEJVIS KUP: Slovaci izabrali tvrdu podlogu  Izvor: MONDO

Slovačka teniska asocijacija, u dogovoru sa rukovodstvom Dejvis kup reprezentacije i teniserima, izabrala je da od 19. do 21. septembra protiv Srbije igra na tvrdoj podlozi, tipa Premier, u "Sibamak Areni" u Bratislavi.

Slovaci su, uoči meča koji za njih predstavlja plej-of za popunu Svetske grupe Dejvis kupa, a za nas plej-aut susret za opstanak u istoj, prijavili i da će pokretni krov u "Sibamak Areni" biti zatvoren tokom tri dana takmičenja, kao i da će se igrati "danlop" lopticama, tipa 2, žute boje.

Od interesovanja za meč između Slovačke i Srbije, zavisiće i kapacitet dvorane, koji može da primi i 4.100 gledalaca, ukoliko se montiraju privremene tribine. Bez njih, staje 2.000 ljudi.

Cene ulaznica za meč iznose 30 evra (petak), 16,5 evra (subota, dubl) i 20 evra (nedelja), a za teniske fanove u Srbiji, koji bi voleli da jedan septembarski vikend provedu u Bratislavi, informacija i da ulaznice mogu da rezervišu preko internet portala www.ticketportal.sk. Ne postoji paket ulaznica za sva tri dana.

Poslednji put, u meču Prve grupe Evro-afričke zone, Slovaci su protiv Gruzije (4:1) nastupili u sastavu: Dominik Hrbati, Mihael Martinak, Lukas Lacko i Filip Polašek.

Naš tim, u februaru je doživeo poraz u prvom kolu Svetske grupe od Rusije u Moskvi, a nastupili smo u sastavu: Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić.

Ukoliko selektor Bogdan Obradović na raspolaganju bude imao isti sastav, nema sumnje, bićemo favoriti protiv Slovaka u meču, koji odlučuje o učesniku Svetske lige za 2009. godinu.

Slovačka i Srbija nikada se nisu sastale, ali jesu Slovačka i SR Jugoslavija, 1996. godine u Budvi, kada smo poraženi sa 4:1. Za Slovake, koji samostalno nastupaju od 1994. godine, tada su igrali Kučera i Krošlak, a za Jugoslaviju pod vođstvom Radmila Armenulića, nastupali su Đorđević, Vujić, Zimonjić i Vemić.

Zanimljivo, za slovačku DK reprezentaciju 1994. godine nastupio je i Marjan Vajda, trener Novaka Đokovića. Vajda je zabeležio sve četiri pobede.

Ipak, najveći uspeh, ali i neuspeh Slovačke u Dejvis kupu je finale 2005. godine. Neuspeh, zato što su ga izgubili kao domaćini od Hrvatske sa 3:2.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC