• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SP): Hrvati na Bjeloruse

Rukometaši Hrvatske u derbiju Grupe D Svjetskog prvenstva savladali Špance 26:25, obezbijedili lakog rivala u osmini, ali paklenog u četvrtini finala.

  RUKOMET (SP): Hrvati na Bjeloruse  Izvor: MONDO

Ulog je bio lagan rival u osmini, ali vjerovatno težak, najteži u četvrtini finala.

Da li Španija nije htela Francusku na putu ka finalu nikada nećemo saznati. Bilo kako bilo, Hrvatska je pobijedila domaćina Svjetskog prvenstva u Madridu i osvojila Grupu D. U osmini finala, Hrvati idu na Bjeloruse, a poslije...

Samo četiri minuta prije kraja Španci su imali prednost 25:24, ali i još minut dva igrača više. Činilo se da će domaćin prelomiti meč i "naplatiti" isključenja Gojuna i Vukovića u finišu, ali desilo se suprotno.

Ruezga je izgubio loptu, a zatim je uslijedila kontra Hrvata i pogodak za izjednačenje – 25:25.

Dodatno samopouzdanje Hrvatima je donio Mirko Alilović, koji je odbranio "zicer" Ruezgi.

Iskusni Igor Vori pogodio je za 26:25, a kada je Rokas na drugoj strani 25 sekundi prije kraja pogodio stativu, a Kopljar uhvatio loptu, sve je bilo riješeno. Ostalo je samo još da Šprem pogotkom u posljednjim trenucima "ovjeri" pobjedu svog tima - 27:25.

Ne bi bilo nezasluženo i da su Španci pobijedili, ali propuštene prilike, posebno pomenuta Ruezge, ostavljaju mjesto za sumlju koliko su to zaista željeli, s obzirom da bi u slučaju pobjede vjerovatno prije finala morali da igraju sa Francuskom.

Poslije uvodnih deset minuta u kojima se igralo gol za gol, Hrvatska je povela 7:6, a onda tu prednost čuvala sve do 10. minuta igre u drugom delu, kada su Španci poveli 19:18.

"Kauboje" su prvom poluvremenu predvodili Ivan Čupić, koji je pogađao sa krila i linije sedam metara i upisao pet pogodaka u prvih 30 minuta i raspoloženi golman Mirko Alilović.

Španci nisu uspjevali da dođu u egal ni kada su imali igrača više, a nije im pomogao odlazak na klupu defanzivca Jakova Gojuna zbog dva prerana isključenja.

Hrvati su čuvali prednost sve do kraja prvog poluvremena (15:13), ali poslije povratka sa odmora promenio se odnos snaga.

"Furija" je furiozno otvorila drugo poluvrijeme i serijom 8:3 preokrenula na 21:18, pa selektoru Hrvatske Slavku Goluži nije preostalo ništa drugo nego da tajm-autom prekine dominaciju protivnika.

To mu je i uspjelo, Hrvati su složili svoju odbranu, a poslije odličnog loba Igora Vorija rezultat je bio ponovo izjednačen- 22:22.

Uslijedila je dramatična završnica u kojoj su Hrvati na već opisan način stigli do trijumfa koji im je donio prvo mjesto u Grupi D, što znači da će u osmini finala igrati protiv četvrtoplasirane ekipe u našoj grupi, a to je Bjelorusija.

Za prva tri mjesta u Grupi C bore se Srbija, Slovenija i Poljska.

GRUPA D, 4. KOLO

Egipat – Australija 39:14 (25:8)
/Mamdu 6, Mustafa 17 odbrana – Karlson 6/

Španija – Hrvatska 25:27 (13:15)
/Makeda 7 – Čupić 8, Alilović 16 odbrana/

Mađarska – Alžir (21.15)

TABELA: Hrvatska 10, Španija 8, Mađarska 4, Alžir 3, Egipat 3 Australija 0.

(MONDO, foto: arhiva MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC