• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLOVI": To možemo samo mi

Stanić ne zna da objasni šta se dogodilo, Vučković krivi sudije, Momir Ilić imao loš dan. Na kraju - Srbija na Španiju. Gore nije moglo...

  "ORLOVI": To možemo samo mi  Izvor: MONDO

Kao nikada do sada Srbiji se otvorio put do polufinala na velikom takmičenju. Mogli su "orlovi" najlakšom mogućom stazom do četiri najbolje selekcije na Svjetskom prvenstvu.

Ali, ništa od toga.

Zbog vrlo lošeg prvog poluvremena i očajnih posljednjih šest minuta protiv Slovenije ostaju u Saragosi i čekaju Španiju, domaćina i jednog od glavnih favorita za titulu.

Srbija je u odlučujućem meču za prvo mjesto u grupi C poražena 31:33.

Manje od šest minuta prije kraja utakmice izgledalo je da će puleni Veselina Vukovića stići do pobjede. Međutim, ni tri gola prednosti (30:27) nisu im bili dovoljni. "Zmajčeki" su serijom 6:0, za nešto više od pet minuta, prelomili meč i zasluženo pobijedili.

"Okrenuli smo rezultat, ali po ko zna koji put iskazali smo istu boljku. Kad god imamo utakmicu u rukama i kada moramo da prelomimo mi to ne umijemo, ne znamo. Ne mogu to da objasnim, da li su to neke psihološke blokade..." , počeo je Darko Stanić.

Uprkos bolovima u leđima uspeo je da smogne snage i da stane među stative u drugom poluvremenu. Od tog momenta naš tim počeo je da igra znatno bolje.

"Meni je žao što nisam mogao da branim cijelu utakmicu, povreda me omela. Nisam mogao da gledam sa klupe šta se dešava na terenu. Dobio sam injekcije, spremili su me... Nisam osjećao konkretan bol, ali imam određena ograničenja u pokretima. Ne slušaju me baš noge i ruke. Mislio sam da danas neću morati da ulazim. Vidjećemo kada se ohladi kakvo će stanje da bude".

Srbija ima male šanse protiv domaćina. Ipak, nema predaje!

"Ostala je utakmica sa Španijom. Idemo na pobjedu, šta drugo. Možda je olakšavajuća okolnost što igramo bez pritiska", nije dužio priču Stanić.

Nenad Vučković za poraz krivi sudije.

"Žao mi je što prvi put u životu moram da kažem da su sudije direktno uticale na rezultat. Kad god je trebalo da se odlijepimo na četiri razlike one su preuzimale stvari u svoje ruke. Nisu svirale dva penala nad Šešumom, zatim nepostojeći penal za njih, dva minuta dobijamo olako... Ne mislim da smo mi odigrali loše posljednjih sedam minuta. Grešaka je bilo u prvom poluvremenu, nismo ušli koncentrisano i primili smo mnogo lakih golova. U drugom smo se vratili, ali nismo mogli protiv sudija. Ne znam zbog čega je tako? Vjerovatno smo još mali u rukometnom svijetu", u dahu je rekao Vučković.

Španija u osmini finala?

"Šta da radimo. Probaćemo da odigramo što bolje. Teško je i psihički da se vratimo poslije dva poraza. Nemamo šta da izgubimo, oni su favoriti", podvukao je Vučković.

Mormir Ilić priznaje da nije imao dan i da je njegova ekipa propustila veliku priliku.

"Ispustili smo tri gola prednosti. Isključenje Šešuma nas je koštalo dosta, Slovenci su to iskoristili i preokrenuli rezultat. Nismo bili pravi, prije svih ja, jer nisam imao svježine ni snage. Znao sam da će doći takav dan i došao je u najgorem trenutku. Idemo dalje, mogli smo pobjedom da izaberemo najlakši put, ovako imamo najteži", oceio je kapiten Srbije.

(Izvještač MONDA iz Saragose Vladimir Sukdolak)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC