• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Vuković zadovoljio sujetu igrača

Srbija umjesto najlakšim ide najtežim putem na Svjetskom prvenstvu....

  RUKOMET: Vuković zadovoljio sujetu igrača  Izvor: MONDO

Trebalo je da "orlovi" pobijede samo Sloveniju, ali na posljednja dva ispita u grupi nisu dobili prelaznu ocjenu. Uprkos porazu od Poljske sve protiv bivše "braće" bilo u našim rukama.

Ni plus tri šest minuta pre kraja nisu bili dovoljni vicešampionu Evrope da pobijedi prosječne i vrlo borbene "zmajčeke".

Veselin Vuković tražio je krivce u iskusnim igračima.

"Bila je ideja da će iskusni da riješe 5+1. Moja ideja nije bila ta. Od igrača sam dobio signal da najiskusniji moraju da budu u trenucima kada se odlučivalo u igri. Poslušao sam. Ne znam kako da se ophodim prema pojedinim igračima. Želio sam da sujete budu zadovoljene, da ti igrači pokažu šta mogu i šta jesu", osuo je paljbu po svojim pulenima selektor.

"Najcrnje od svega što su najiskusniji padali u odbrani. Primili smo mnogo golova za rukomet koji igramo. Počeli smo dobro drugo poluvrijeme, napravili neke promjene u napadu i odbrani. Imali smo naše šanse u 54. minutu, tri gola prednosti i dobru igru, ali u posljednjih pet minuta, kada su Slovenci zaigrali kombinovanu odbranu, izgubili smo se. Ne znam razlog, jer smo imali iskusne igrače u napadu. Izgubili smo neke glupe lopte. Neću komentarisati suđenje, mislim da su griješili na obje strane. Čeka nas težak posao protiv domaćina".

Slovenci su lako izlazili na kraj sa našom odbranom u prvom poluvremenu.

"Naivno smo izgubili utakmicu. Dogovorili smo se na poluvremenu da uđemo sa rotacijama u centralni blok, dosta popravili odbranu, stekli samopouzdanje u napadu. Mitrović je pokrenuo bekove...", nastavlja Vuković.

Španija u osmini finala?

"Ako smo danas imali ovakvo suđenje, šta će biti protiv Španije? Znajući kako funkcioniše sistem Svjetskog prvenstva, teško je očekivati da se sve neće učiniti da Srbija ispadne. Na nama je da se suprostavimo koliko možemo. Teško je biti optimista poslije ovakvih poraza i lomova u glavama. Stvarno nisam siguran šta da mislim i kako da se ponašam prema nekim igračima".

Selektor Slovenije Boris Denič imao je puno razloga za zadovoljstvo.

"Počeli smo veoma dobro meč, u prvom poluvremenu nije ni bilo odbrane, samo dobrog napada. Mi smo brz tim, tako igramo, zato nam je 'ran end gan' igra više odgovarala. Imali smo tri gola prednosti na poluvremenu. U drugom su oba tima promijenila igrače, igralo se sporije. Kada su promijenili golmana, došli su u prednost. U posljednjih osam minuta, kada smo im uzeli srednjeg beka, Srbi nisu znali šta da rade u napadu. Tako smo došli do pobjede. Želim Srbiji puno sreće u nastavku", rekao je Denič.

Slovenija ide na Alžir, a Srbija na Španiju u osmini finala... Vrlo teško, ne i nemoguće.

(Izvještač MONDA iz Saragose Vladimir Sukdolak, foto: FoNet/EPA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC