• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Kako srušiti Španiju?

Utučene i bezvoljne zatekli smo "orlove" u hotelu u Saragosi. Uvjeravaju da će skupiti snagu za najjači mogući otpor domaćinu Svjetskog prvenstva.

  RUKOMET: Kako srušiti Španiju?  Izvor: MONDO

Da li je moguće da se srpski rukometaši oporave od šokantnog raspleta u grupi C, snažno se suprotstave Španiji i 10.000 navijača dvorani Prinsipe Filipe u Saragosi bace u očaj poslije osmine finala Svetskog prvenstva?

"Orlovi" kažu da jeste!

Nikada nije lako igrati protiv domaćina, pogotovo ako je reč o vrlo kvalitetnoj reprezentaciji kao što je "crvena furija". Valero Rivera je svojim učenicima kao zadatak na Mundijalu postavio najviše ciljeve. Ali, i ranije su se dešavala velika iznenađenja u sportu i ne tako rijetko David je uspjevao da baci na kolena Golijata.

Ljudski je nadati se i vjerovati da izabranici Veselina Vukovića mogu do senzacije ravnoj onoj koju je Makedonija napravila na Eurobasketu u Litvaniji, kada je izbacila domaćina iz borbe za odličja.

Petar Nenadić kaže da njegov tim nema šta da izgubi.

"Doživjeli smo težak poraz od Slovenije, ali nemamo vremena da tugujemo i patimo. Igramo protiv domaćina, ekipe koja računa na najbolji mogući plasman. Mi nemamo više šta da izgubimo, moramo da se pobijemo 60 minuta i da vidimo šta možemo. Možda nam se sreća osmjehne i vrati nam se za ono što smo izgubili u prethodne dve utakmice", kaže srednji bek "orlova".

Odigrao je odlično prvih pola sata, ali ga u drugom poluvremenu nije bilo na terenu. Nije dobro postupio u jednoj akciji poslije pauze i Vuković ga je poslao na klupu. Nenadić nije dobio objašnjenje zbog čega više nije ulazio u igru.

Momir Ilić nije imao svoj dan protiv Slovenije.

"Realno, mi smo pokazali na obe utakmice dobru igru. Uspjevali smo da steknemo prednost, a onda smo upadali u neku paniku. Prije bih rekao da je riječ o našoj psihološkoj barijeri, a ne kvalitetu protivnika. Imao pet razlike protiv Poljaka i uspijemo da ih prokockamo brzo, sa Slovencima 'plus tri' i onda za tri-četiri minuta primimo pet golova. Ne vidim razlog zašto imamo taj pritisak. Sami sebi smo otežali posao na Svjetskom prvenstvu", počeo je Ilić.

Lijevi bek ne može da objasni zašto Srbija ima takve padove u igri.

"Po mom mišljenju, u fazama kada smo sticali razliku igrali smo bolje nego u Beogradu. Tekao je napad, polukontra, brzi centar, ali ne mogu da shvatim da ne možemo mirno da privedemo meč kraju. To ne mogu da objasnim".

"Orlovi" su sami krivi što će već u osmini finala na jednog od favorita za zlato.

"Siguran sam da ćemo protiv Španije da odigramo dobru utakmicu, ali ne znam da li će to biti dovoljno da pobijedimo Španiju. Prije svega, da li ćemo u glavi da budemo spremni za pobjedu. Ako u duel uđemo sa vjerom da možemo do četvrtfinala onda smo na dobrom putu. Domaćini imaju odličnu ekipu, ali su Hrvati pokazali kako bi trebalo da se igra i bori protiv njih. Igra Španije mi se nije svidjela na tom meču", jasan je popularni "Moša".

Selektor je poslije utakmice sa Slovenijom rekao da ekipa u finišu nije igrala onako kako je on planirao, već da je postupio po željama igrača, kako bi im zadovoljio sujetu.

"Pročitao sam i ja da je to izjavio. Nisam razgovarao s njim, tako da ne znam na koga je mislio. U završnici nisu igrali stariji igrači. Ne znam šta je time htio da kaže. Ipak, moram prvo da razgovaram sa selektorom", rekao je kapiten Srbije.

Srbija protiv Španije igra u ponedeljak od 19 sati.

(Izvještač MONDA iz Saragose Vladimir Sukdolak, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC