• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO U ŠPANIJI: Radivoje, Srbine, zašto?

Nepristojni Slovenac sa klupe reprezentacije vrijeđao srpske novinare pred kraj utakmice petog kola grupe C.

 MONDO U ŠPANIJI: Radivoje, Srbine, zašto?  Izvor: MONDO

"A, ko je onaj junak sa slovenačke klupe što nam je pokazao lakat i opsovao nas pred kraj meča", upitasmo Slovence poslije velikog dvoboja bivše "braće".

"On ja vaš, Radivoje Stanić", odgovoriše i, onako, od srca se glasno nasmijaše srećni i zadovoljni zbog trijmufa "zmajčeki".

"Ma, može i brat rođeni da nam bude, ali takvo ponašanje je ispod svake granice ukusa", rekosmo im uz par baš sočnih psovki na njegov račun. Njihova lica se uozbiljiše...

Ta tema je istog momenta arhivirana, produžili smo svi zajedno na pivo. Mi da liječimo tugu zbog poraza, a oni da proslave veliku pobjedu. Zaslužili su je...

Nego, da se vratimo mi na našeg Bogoja, pardon Radivoja.

Onog trenutka kada sam saznao da je omanji bucmasti, samo naizgled, simpatični čovjek porijeklom Srbin, kroz glavu mi je proletjela čuvena scena iz filma "Boj na Kosovu". Znate onaj dio kada se Žarko Laušević u ulozi Miloša Obilića obraća izvjesnom vidaru Bogoju, koji je u međuvremenu postao Mustafa.

Završava se riječima: "Ako je Turčin krvav do lakata, on (Srbin poturica) mora do ramena".

Primer na djelu u dvorani Prinsipe Filipe!

Radivoje je tehnički rukovodilac slovenačke reprezentacije i nikome nije jasno zbog čega je tako reagovao u trenucima kada je njegov tim lomio krila "orlovima". Zašto to nismo doživjeli od Deniča, Kavtičnika, Bezjaka, Doleneca?

Bila je prisutna nervoza u novinarskoj loži, ali ona nijednog trenutka nije narušila korektnu, pa u neku ruku i prijateljsku atmosferu među kolegama iz bivših republika SFRJ. Svako od nas došao je u Španiju da profesionalno odradi svoj dio posla i da podrži svoj nacionalni tim u granicama koje ti profesija dozvoljava.

Da ste vidjeli samo Poljake kako reaguju dok traje meč, pa i te Slovence. Svi skaču, nerviraju se, dobacuju svojim igračima... Naravno, ni mi Srbi nismo bili ništa bolji ni gori od njih.

Sportski smo bodrili Ilića i drugove.

Radivoje je sjedio na klupi Slovenaca i očigledno ga je naše pozdravljanje Srbije mnogo pogodilo. Toliko, da je u jednom momentu, kod gola za njihovo vođstvo 31:30, ustao, okrenuo se prema nama i sa savijenim laktom dobacio: "Evo vam ga"!

Zbunjeni, tek poslije nekoliko sekundi shvatili sam njegov nekulturni gest prema srpskim novinarima i novinarkama. Iznad nas su sjedile kolege iz Španije. Ni one nisu mogle da se načude takvoj reakciji.

(Izvještač MONDA iz Saragose Vladimir Sukdolak, foto: rokometna-zveza.si)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC