• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (SL): Poljaci ćao! Na redu su Rusi

Najjači sastav doneo 2:0 u setovima, čime je obezbeđeno prvo mesto u grupi, a potom su rezervisti dovršili Poljake - 3:0. Sa Rusima za finale.

 ODBOJKA (SL): Poljaci ćao! Na redu su Rusi Izvor: MONDO

Srpski odbojkaši plasirali su se u polufinale Svetske lige bez izgubljenog seta. Posle vođstva od 2:0 u setovima protiv Poljske u petak obezbedili su prvo mesto u Grupi F, a onda su rezervisti Igora Kolakovića dovršili posao za maksimalnih 3:0 (25:16, 25:18, 25:21).

Naši najbolji odbojkaši boriće se za finale Final 6 turnira u Rio De Žaneiru protiv Rusije, u subotu. Prvobitno je taj meč trebalo da počne u 15 časova, ali je RTS u međuvremenu javio da će susret početi u 18.15. Pre toga, u drugom polufinalu sastaće se domaćin i petostruki uzastopni pobednik Svetske lige Brazil i reprezentacija SAD.

Podsetimo, Srbija je u prvom kolu Grupe F u sredu pobedila SAD sa 3:0, a posle pobede Amerikanaca nad Poljacima od 3:2 u četvrtak, bilo je jasno da su plavima neophodna svega dva seta u poslednjem meču u grupi za prvo mesto.

Taj cilj ostvarila je šestorka: Grbić, Bjelica, Podraščanin, Nikić, Janić i Miljković za svega 43 minuta. U prvom setu Poljaci su osvojili 16, a u drugom 18 poena. Briljirao je Ivan Miljković, koji je za dva seta ostvario 15 poena, uz neverovatno jake i destruktivne servise po odbranu protivnika.

Sa takvim napadačem i dvojicom najboljih blokera F6 turnira Podraščaninom i Bjelicom na terenu, poljski tim nije imao nikakve šanse. Srbi su igrali sa više žara i discipline, a smečeri Nikić i Janić udarali su gotovo nepogrešivo.

O igri kapitena Nikole Grbića ne bi trebalo trošiti reči...

Kada smo stigli do 2:0 u dvorani "Marakanazinjo", odnosno "Maloj Marakani", bukirali polufinale sa Rusima i izbegli Brazil, Kolaković je izveo iz igre Grbića, Miljkovića i Podraščanina, a uveo Petkovića, Starovića i Gerića. To gotovo ništa nije promenilo u odnosu snaga na terenu, osim što naše vođstvo tokom trećeg seta nije bilo toliko ubedljivo.

Ipak, posle 21:20, usledila je serija 4:1 za konačan kraj, eliminaciju Poljske, promociju Amerikanaca kao drugih polufinalista i nešto manje od 24 časa odmora do polufinalnog duela.

Na kraju meča, u igru su ušli Nikola Kovačević i Dejan Bojović, koji je osvojio i 25. poen, ukupno 75. našeg tima, naspram 55 Poljske.

Ovo je najveći uspeh samostalne srpske reprezentacije u Svetskoj ligi. Do sada smo, kao SRJ i SCG igrali šest puta u polufinalu, osvojili dve bronze i dva srebra.

GRUPA E

Brazil 2 2 0 6:0 4
Rusija 2 1 1 3:3 3
Japan 2 0 2 0:6 2

GRUPA F

Srbija 2 2 0 6:0 4
SAD 2 1 1 3:5 3
Poljska 2 0 2 2:6 2

Polufinale: Brazil - SAD (15.00), Srbija - Rusija (18.15).

Meč za treće mesto igra se u nedelju sa početkom 14.30, a finale je istog dana u 17.30.

(MONDO/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC