• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Bojanu zaustavila tinejdžerka

Veliku šansu imala je Bojana Jovanovski da se plasira u četvrtfinale Australijan Opena. Ali, i ovako zabilježila je gren slem rezultat karijere.

 AO: Bojanu zaustavila tinejdžerka Izvor: MONDO

Srpska mlada teniserka poražena je u ponedjeljak rano ujutru u osmini finala od (29) Sloan Stivens - 1:6, 6:3, 5:7.

Poslije nervoznog starta i 18 neiznuđenih grešaka do ekspresno izgubljenog prvog seta za svega 25 minuta, Jovanovski je pobijedila nervozu i počela da igra bolje od dvije godine mlađe rivalke iz SAD sve do vođstva od 2:0 u odlučujućem, trećem sezu.

Satjerana uza zid, Stivens je tada odlučila da zaigra agresivnije i u narednom gemu napravila je "ribrejk", na šta se Bojana nadovezala novim brejkom - 1:3, ali onda izgubila dva u nizu i dozvolila protivnici da za manje od tri minuta efektivne igre izjednači.

To nije bilo posljednje vođstvo koje je Bojana imala u Melburnu ove sezone - do 4:3 došla je teško, spašavajući dvije brejk lopte i već tada moglo je da se nasluti da je momentum na strani Stivens. Ona je lakše dobijala svoje gemove, a onda pri rezultatu 5:5 napala je servis srpske teniserke i napravila odlučujući brejk na meču - 5:6, uz servis za četvrtfinale.

Bojana je, suočena sa eliminacijom, došla do 15:30, ali je duel završila neslavno sa tri neiznuđene greške, pa je poslije sat i 55 minuta igre morala da čestita Stivensovoj, koja je postala jedina tinejdžerka u četvrtfinalu "Ozi" Opena.

Jovanovski, 56. na planeti, igrala je protiv 25. na WTA listi, teniserke koja od početka godine drži dobru formu i koja je prije Melburna igrala polufinale Hobarta i četvrtfinale Brizbejna. Sada, protivnica u četvrtfinalu prvog gren slem turnira biće joj bolja iz meča (3) Serena Vilijams - (14) Marija Kirilenko i tu će se njena pustolovina verovatno završiti.

U prvom međusobnom okršaju na WTA turu, Bojana je napravila 14 vinera uz čak 49 neiznuđenih grešaka, dok je Sloan bila nešto bolja 20:43.

PAROVI ČETVRTFINALA:

(1) Viktorija Azarenka - Svetlana Kuznjecova
(3) Serena Vilijams/(14) Marija Kirilenko - (29) Sloan Stivens

(4) Anješka Radvanska - (6) Na Li
(2) Marija Šarapova - (19) Ekaterina Makarova

Kraj za Jelenu i u dublu

Srpska teniserka Jelena Janković i njena partnerka u dublu Mirjana Lučić-Baroni iz Hrvatske nisu uspjele da se plasiraju u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto su predale meč rusko-češkom dublu Anastasija Pavljučenkova-Lucija Šafarova.

Jankovićeva i Lučićeva su predale meč pri rezultatu 2:1 za Pavljučenkovu i Šafarovu.

Rusko-češki dubl će u četvrtfinalu igrati protiv domaćih teniserki Ešli Berti i Kejsi Delakve.

Australijanke su u osmini finala pobijedile 14. nosioce Natali Grandin iz Južne Afrike i Vladimiru Uhlirovu iz Češke sa 7:6, 6:3.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC