• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Serena teroriše

Protiv Galovic-Hal 6:0, 6:0, protiv Muguruze 6:2, 6:0, protiv Morite 6:1, 6:3 i jutros (14) Marije Kirilenko 6:2, 6:0.

 AO: Serena teroriše Izvor: MONDO

Na putu do četvrtfinala Serena Vilijams izgubila je osam gemova!

Ali, to je ne čini najubjedljivijom teniserkom na Australijan Openu. Marija Šarapova je još surovija prema rivalkama. Ruskinja je do sada izgubila samo pet gemova na četiri meča!?

Bilo kako bilo, Amerikanka i Ruskinja jure ka međusobnom finalu, mada će tek u polufinalu imati prave ispite.

Serena, treća nositeljka, u ponedjeljak ujutru kompletirala je listu učesnica četvrtfinala laganom pobjedom protiv (14) Marije Kirilenko - 6:2, 6:0! Petostruka šampionka Melburna, prije toga pobijeđivala je Edinu Galovic-Hol (6:0, 6:0), Garabin Muguruzu (6:2, 6:0), Ajumi Moritu (6:1, 6:3).

Sljedeća je njena mlađa sunarodnica (29) Sloan Stivens, koja je ranije u toku dana pobijedila posljednju prestavnicu Srbije u ženskom singlu, Bojanu Jovanovski. Stivens je i sama priznala da nema velike šanse protiv prijateljice, koju doživljava kao svoju mentorku i sa kojom je često trenirala i od nje učila.

Zastrašujuće rezultate ne bilježi samo Serena.

Šarapova je do sada nanizala još ubjedljivije pobjede: Olga Pušakova (6:0, 6:0), Misaki Doi (6:0, 6:0), (25) Venus Vilijams (6:1, 6:3), Kirsten Flipkens (6:1, 6:0)... Sljedeća je (19) Ekarerina Makarova.

Četvrta nositeljka Anješka Radvanska takođe se domogla četvrtfinala bez izgubljenog seta, ali nije bilježila ni približno ubjedljive pobjede poput druge i treće na svijetu. Radvanska je pobijeđivala Bojanu Babušić 7:5, 6:0, Irinu-Kameliju Begu 6:3, 6:3, Hiter Vodson 6:3, 6:1 i (13) Anu Ivanović 6:2, 6:4.

Radvanskoj neće biti nimalo lako u četvrtfinalu, gdje će imati za rivalku (6) Na Li, koja takođe nije izgubila set.

Prva teniserka svijeta i zvanična šampionka Bjeloruskinja Viktorija Azarenka jedina može da se "pohvali" da je prepustila set protivnicama u konkurenciji četiri najbolje rangirane. Ona je morala u tri seta da izbaci Džejmi Hempton (6:4, 4:6, 6:2), ali je prilično lako dobijala ostale: Moniku Nikulesku (6:1, 6:4), Eleni Danilidu (6:1, 6:0) i Elenu Vesninu u osmini finala (6:1, 6:1).

Za polufinale boriće se protiv pomalo zaboravljene šampionke Svetlane Kuznjecove, koja je u Melburn stigla kao 75. na svijetu, ali je između ostalog izbacila i (10) Karolin Voznijacki (6:2, 2:6, 7:5). Mučila se i prije toga u trećem kolu protiv Karle Suarez Navaro (6:2, 4:6, 6:3), a da je sjajna igračica potvrđivala je glatkim pobjedama nad (26) Su-Vei Hsijeh (6:2, 6:1) i Ludres Domingez Lino (6:2, 6:1).

Ko je vaš favorit?

PAROVI ČETVRTFINALA:

(1) Viktorija Azarenka - Svetlana Kuznjecova
(3) Serena Vilijams - (29) Sloan Stivens

(4) Anješka Radvanska - (6) Na Li
(2) Marija Šarapova - (19) Ekaterina Makarova

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC