• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SP): Bolan kraj "orlova"

Rukometna reprezentacija Srbije poražena od Španije u osmini finala Svetskog prvenstva 20:31 (12:20).

  RUKOMET (SP): Bolan kraj "orlova"  Izvor: MONDO

Nadali su se Srbi iznenađenju, a na kraju su strepili da izbjegnu bruku.

Rukometaši Srbije nisu imali dovoljno znanja, snage i hrabrosti da se ozbiljno suprotstave Špancima, pa su zasluženo završili učešće na Svjetskom prvenstvu u osmini finala.

Domaćin Mundijala lako je koristio greške vicešampiona Evrope i već u prvom poluvremenu otklonio svaku dilemu oko odgovora na pitanje ko će se suprotstaviti Nijemcima u četvrtfinalu, u Barseloni.

Ni povici povrijeđenog i uobičajeno dobrog Darka Stanića (do poluvremena sedam odbrana) nisu bili dovoljni da ostatak ekipe "zapne" i bar napusti Saragosu u skladu sa svojim renomeom borbenog tima, stečenim prošle zime.

Velika prednost Španaca na poluvremenu (20:12) bila im je dovoljna da u nastavku bez mnogo problema privedu meč kraju, dopustivši "orlovima" da se sredinom drugog dijela golovima Uroša Mitrovića i Žarka Šešuma primaknu na "samo" šest golova razlike.

Veselin Vuković nije uspio da iz ekipe izvuče maksimum, ni na koji način. Dugo je tražio raspoloženog igrača i u momentima kada je bilo jasno da je to Petar Nenadić nelogično ga predugo držao na klupi.

Njegovi izabranici tek su u nastavku pružili pristojniju igru, ali ogromne greške i gomilu predatih lopti Špancima nisu mogli ni znali da nadoknade. Podatak da su Srbi do odlaska na odmor zvanično izgubili 13 lopti i da su Španci i sa igračem manje pogađali u serijama dovoljno opisuje kako je srpski  tim izgledao i igrao u ponedjeljak uveče.

Dugo će biti bolnih uzdaha i prizivanja utakmica sa Slovencima i Poljacima. Reprezentativci dopustili Srbije su sebi preveliki luksuz da ih izgube, iako su bili bliži pobjedama, pa su od prvog minuta duela sa Španijom samo čekali neizbježno.

"Furija" nije pokazala ogroman kvalitet ni nagovijestila velike mogućnosti, ali bi bilo veoma teško izgubiti od reprezentacije koja praktično sama sebe pobjeđuje u većem dijelu meča.

Prošle godine Srbi su odigrali dve takmičarske sa Španijom. Prvu u Alikanteu (u kvalifikacijama za OI), drugu u Londonu (na OI) i, uprkos neuspjesima, oba puta se dobro nosili (pogotovo na Igrama). U ponedjeljak nisu ni vjerovali da to mogu da urade.

Saragosa. Dvorana "Prinsipe Felipe".

SUDIJE: Novotni, Horaček (Češka)

ŠPANIJA: Sijera 2 odbrane, Šterbik 8 odbrana, Entrerios 2, Rokas 7 Makeda 2, Tomas 3, Sarmiento 5, Aginagalde 4, Kanjeljas1 , Montoro 1, Moros, Rusega, Garsija, Rivera 3, Arinjo 1, Gvardiola 2.

SRBIJA: Stanić 13 odbrana, Gajić, Dragaš, Šešum 3, Vujin 2, Nikčević 2, Toskić 2, M. Ilić 3, Vučković, Mitrović 1, Zelenović 1, Stanković, Nenadić 4, Marsenić 1, Krsmančić 1.

REZULTATI OSMINE FINALA:

Slovenija - Egipat 31:26 (19:11)
Srbija - Španija 20:31 (12:20)
Mađarska - Poljska 21.30
Hrvatska - Bjelorusija

U nedjelju

Njemačka - Makedonija 28:23 (13:9)
Brazil - Rusija 26:27 (14:14)
Island - Francuska 28:30 (14:15)
Danska - Tunis 30:23 16:11

PAROVI ČETVRTFINALA:

Njemačka - Španija
Danska - Mađarska/Poljska
Francuska - Hrvatska/Belorusija
Rusija - Slovenija

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC