• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučković: Neka nastave klinci...

Tridesetdvogodišnji srednji bek žali zbog očajno odigrane odbrane u prvom poluvremenu i priprema se za oproštaj od reprezentacije.

 Vučković: Neka nastave klinci... Izvor: MONDO

Od završnice meča sa Poljskom, pa nadalje, sve je "mirisalo" na neslavan oproštaj rukometne reprezentacije Srbije od Svjetskog prvenstva u Španiji.

Umjesto da idu na Egipat, pa na Ruse u četvrtfinalu, odmah su morali da se suoče sa domaćinom. Poslije dvije nesrećno izgubljene utakmice, nisu ni vjerovali da mogu nešto više da urade u osmini finala...

"Debakl i katastrofa. Sva odgovornost je na nama koji smo igrali odbranu u prvom poluvremenu, a tu prvenstveno mislim na sebe. Utakmica je bila riješena već tada, jer smo odigrali nedopustivo loše", samokritičan je bio Nenad Vučković.

Iskusni internacionalac samo je objašnjavao ono što su svi mogli da vide u televizijskom prenosu.

"Bilo je mnogo prostora, osjećao sam da pored mene tri metra levo i desno nema nikoga. Bio sam nesiguran".

"U drugom poluvremenu smo pokušali nešto da promijenimo i mislim da je odbrana koliko-toliko funkcionisala. Do 47. minuta smo primili samo tri gola, ali tada napad nije bio kako treba. Mnogo smo grešili, to je nedopustivo".

Vučković je želeo da pohvali "sve mlađe igrače", za koje kaže da su na ovom takmičenju dali maksimum.

"Žao mi je što im mi nismo malo više pomogli, da im ovo Svjetsko prvenstvo ostane u lijepom sjećanju. Život ide dalje, na njima je da pokušaju da naprave dobar rezultat u narednom periodu, a ne kao moja generacija, da čekaju 12 godina da se osvoji medalja", završio je Vučković, dodavši da "nije daleko od odluke" da se oprosti od nacionalnog tima.

"Ne bih sada o tome, neka prespava. Ali, mislim da ima dosta mlađih igrača, koji na visokom nivou mogu da izvršavaju zadatke koje sam ja imao. Pravi je trenutak da oni dođu. Znam koliko sam čekao na pravu šansu i ne vidim razlog da nekome zauzimam mjesto".

Žarko Šešum složio se sa konstatacijom koju je ranije izneo golman Darko Stanić.

"Mislim da su nas porazi u grupi koštali mnogo energije, mentalne snage i svega. Sami smo krivi za sve ovo. Niko nije očekivao ovakvo prvenstvo".

U susretu sa Španijom nije bilo neizvjesnosti.

"Protiv domaćina je uvijek teško. Ovaj poraz boli, ali više boli što smo ispustili te pobjede u grupi".

Prošle godine u ovo vrijeme, "orlovi" su krčili put ka srebrnoj medalji na šampionatu Evrope. Sada su 16. na svijetu.

"Ovaj rezultat pokazuje da smo se vratili u neki prosjek, ali moramo da se trgnemo. Moramo sve da sagledamo, da pronađemo razloge neuspjeha i izvučemo pouke", rekao je Šešum.

Nekada veliki talenat srpskog rukometa, Petar Nenadić, pokazao je da još ne može u kontinuitetu da nosi teret nosioca igre u nacionalnom timu.

"Utakmica je praktično bila riješena u prvih 25 minuta. Napravili smo nekoliko tehničkih grešaka, oni su nas kontrirali i poslije je sve bila formalnost. Pomogli smo im mi, dvojica sudija... Sami smo krivi što smo sebe doveli u ovakvu situaciju".

(Izvještač MONDA iz Saragose Vladimir Sukdolak, foto: FoNet/EPA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC