• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Đoković preko Berdiha do polufinala

Najbolji teniser svijeta slavio sa 3:1 (6:1, 4:6, 6:1, 6:4) i za plasman u finale boriće se sa Davidom Fererom.

 AO: Đoković preko Berdiha do polufinala  Izvor: MONDO

Novak Đoković na najbolji mogući način iskoristio je pauzu između maratonskog meča sa Stanislasom Vavrinkom i četvrtfinala sa Tomašom Berdihom.

U važnom duelu sa Čehom nije bilo ni traga od umora, pa je slavio sa 3:1, po setovima 6:1, 4:6, 6:1, 6:4, i izborio plasman u polufinale Australijan Opena. Tamo će mu rival biti David Ferer.

Nole se odmorio poslije petosatnog duela sa Vavrinkom i u susret sa Čehom počeo je agresivno, što mu je brzo donijelo prednost.

Berdih je osvoji gem na svoj servis na startu, a onda je Đoković dobio šest narednih u nizu, napravivši tri brejka, što dovoljno govori o odnosu snaga na terenu.

Nole je furioznim početkom želio da stavi do znanja rivalu, da za razliku od meča u nedjelju, u četvrtfinalu ne želi dugo da se zadržava na terenu.

Iako je poslije samo 28 minuta gubio sa 0:1 u setovima, šesti igrač svijeta nije se predao. Brejkom na početku drugog seta (2:0) povratio je nadu u prolaz u prvo polufinale Australijan Opena.

Tu prednost je očuvao, zahvaljujući između ostalog i dobroj igri na mreži. Novak se u nekoliko navrata ljutio na sebe zbog lošeg riterna i forhenda, a mnogo raznovrsnijom igrom pokušao je da promijeni rezultat na semaforu.

Berdih je u devetom gemu (5:3) stigao do prve set lopte na Novakov servis, ali je prvi na svijetu uspio da je spasi i ostane u igri.

Srpski teniser je probao da iskoristi prokockanu šansu rivala, pa je u narednom gemu jurio "posljednji voz". Bio je na korak da rezultat dovede u egal, međutim nije iskoristio čak četiri brejk lopte, pa je Čeh, koji je imao ukupno 18 vinera (Srbin samo osam) izjednačio na 1:1 u setovima.



Berdih praktično nije ni postao svjestan da je dobio set protiv prvog tenisera svijeta, kada je na semaforu već stajalo 5:0 za Đokovića.

Novak je brzo "poništio u glavi" sve ono što se desilo u drugom dijelu igre i odmah krenuo u ofanzivu. Sigurnom igrom, gotovo bez greške, u potpunosti je "nokautirao" Čeha. Đoković je nanizao pet gemova za nepunih 20 minuta, prije nego što je šesti teniser svijeta na trenutak prekinuo tu seriju.

Od Berdiha to je bilo sve u trećem setu.

Na krilima odlične igre Đoković je blistao i u nastavku meča. On je već u trećem gemu iskoristio drugu brejk šansu i poveo sa 2:1. Pokušavao je Berdih da sustigne razliku, ali Novak je sa druge strane mreže stajao kao neprelazni bedem.

Jednostavno je forsirao svoju prepoznatljivu uspješnu igru koja je donijela željene rezultate. Do kraja meča sigurno je očuvao prednost (6:4) i izborio plasman u polufinale.

Posljednje poene pogledajte OVDJE.

Berdih je tako propustio priliku da postane prvi češki teniser poslije Jiržija Novaka koji je 2002. godine posljednji put igrao u polufinalu Australijan Opena.

Na drugoj strani Nole je obezbijedio plasman među četvoricom najboljih na 11 posljednjih grend slem turnira na kojima je učestvovao.

Srpski teniser je tako 12 puta u karijeri pobijedio Berdiha, od čega 11 u nizu, dok je Čeh samo jednom bio bolji - 2010. u polufinalu Vimbldona.

Upravo od tog meča u Londonu prije dvije i po godine, Nole je nanizao 27 trijumfa protiv čeških tenisera.

Novak će u polufinalu igrati protiv Španca Davida Ferera, koji je u četvrtfinalu poslije žestoke bitke pobijedio svog zemljaka Nikolasa Almagra - 4:6, 4:6, 7:5, 7:6 (7:4), 6:2.

Novak i Ferer, peti sa ATP liste, do sada su 14 puta odmjeravali snage i srpski as odnio je devet pobjeda, uključujući i sve tri na mečevima odigranim u 2012. godini.

Španac je Noleta posljednji put savladao u finalu Masters kupa u Londonu krajem 2011. godine.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC