• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TORONTO: Marej zaustavio Đokovića

Novak Đoković neće odbraniti trofej na turniru Masters serije u Torontu, pošto ga je u četvrtfinalu nadigrao Endi Marej.

 TORONTO: Marej zaustavio Đokovića Izvor: MONDO

Britanac je slavio rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 7:6, posle nešto više od sat vremena igre.

Britanac, koji na ATP listi zauzima deveto mesto, bio je od samog starta čvrsto rešen da prekine niz od četiri poraza protiv Đokovića.

Odlična servis igra omogućila mu je da vrlo lako stigne do brejka u drugom gemu, dok je, sa druge strane, najbolji srpski teniser propustio dve brejk šanse u prvom i trećem gemu.

Posle vođstva Britanca od 3:0, Nole je pokušavao da nadoknadi zaostatak, ali je brejk manjka, ipak, bio nedostižan.

Činjenica da je Marej odmah posle eliminacije sa Vimbldona otišao u Majami da se pripremi za seriju turnira po SAD, dovoljno govori o rešenosti Britanca da ove sezone napravi dobar rezultat "preko bare".

On je i u drugom setu oduzeo Đokoviću servis odmah na početku, ali je treći teniser sveta, za razliku od početka meča, uspeo odmah da uzvrati istom merom. Đoković je igrao mnogo agresivnije, pa je u 12. gemu uspeo prvi put da povede na meču.

I kada se činilo da Đoković polako preuzima kontrolu na terenu, Marej je počeo da niže poene, u petom gemu ponovo je iskoristio brejk šansu i brzo stigao do novog vođstva - 4:2.

Đoković je uprkos prednosti protivnika uspeo da zadrži smirenost, spasi jednu važnu loptu, a zatim i izjednači rezultat i u potpunosti se vrati u igru.

I upravo ta neverovatna moć "regeneracije" omogućila je Noletu da preuzme palicu na meču. On je brzo iskoristio šansu, poveo sa 5:4, a zatim na servis protivnika imao je i set loptu, ali je, nažalost, nije iskoristio.

Bespoštedna borba je potrajala još dva gema, a onda se Britanac u taj brejku, ponovo rastrčao po terenu i uverljivo dobio taj deo igre sa 7:3 i tako obezbedio plasman među četiri najbolja na turniru.

On će u polufinalu igrati protiv Rafaela Nadala, koji je bio bolji od Rišara Gaskea - 6:7, 6:2, 6:1.

U drugom polufinalu snage će odmeriti Nikolas Kifer i Žil Simon, teniseri koji nisu postavljeni za nosioce.

Turnir u Torontu igra se za ukupni nagradni fond od 2,615 miliona dolara, a pobedniku će pripasti ček od 420.000 zelenih novčanica i 500 ATP poena.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC