• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Šok za Serenu

Petostruka prvakinja Australijan Opena Serena Vilijams doživjela je šokantan poraz od mlađe sunarodnice Sloan Stivens!

  AO: Šok za Serenu  Izvor: MONDO

Previše je sve bilo mirno u ženskom singlu ove sezone na Australijan Openu. Nešto je "čekalo" iza ugla.

To je bila Sloan Stivens!

Mlada Amerikanka, koja je u osmini finala izbacila našu Bojanu Jovanovski, napravila je najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone u svijetu tenisa. U četvrtfinalu, 29. nositeljka izbacila je petostruku šampionku Melburna i njenu mentorku, verovatno i najbolju teniserku od povlačenja Štefi Graf i Monike Seleš.

Nakon što je na putu do četvrtfinala izgubila samo osam gemova u četiri meča, (3) Serena Vilijams morala je da polomi reket i čestita mlađoj sunarodnici - 6:3, 5:7, 4:6 na "vreloj" Rod Lejver Areni.



Treba pomenuti i da je Serena sredinom drugog seta doživjela povredu leđa, koja joj je pravila problema u nastavku, ali i sa tim i bez toga, pobjeda mlade Stivens i plasman u prvo gren slem polufinale svakako je vijest dana.

Čak i kada joj je servis bio "brejkovan" pri rezultatu 3:4 u trećem setu, jedina tinejdžerka u četvrtfinalu ženskog singla nije pala. Nastavila je da pritiska Serenu dubokim udarcima i munjevitom kretnjom po terenu, što joj je donijelo "ribrejk" za 4:4, uz dve neiznuđene greške vlasnice 15 gren slem titula.

Stivens je potom uz malo problema došla na gem od polufinala i na Sereni je bilo da u meču ostane što duže, ali je već kod 4:5 u trećem setu, treća teniserka sveta napravila tri neiznuđene greške za poraz koji je neće vratiti na prvo mjesto WTA liste, a imala je priliku za to već u Melburnu.

"Kada igrate protiv Serene, koja je jedna od najboljih takmičarki u svijetu sporta, morate da znate kako da se postavite kada vidite da polomi reket. Jeste, pomislila sam: 'Vau, šta se ovo dogodilo?', ali već sljedeće sekunde rekla sam sebi: 'OK, sada moraš da igraš još bolje jer će ona poslije ovoga da baca vatru iz reketa'", prepričala je jedan od prelomnih detalja na meču 19-godišnja Stivens.

Meč je trajao dva sata i 13 minuta, a kakav je "hajp" u SAD izazvala pobjeda autsajderke govore i podaci da je dobila 200 SMSporuka tokom susreta (prema sopstvenom priznanju), ali da joj je broj "pratilaca" na Twitteru skočio više nego duplo tokom samog meča: sa 17.000 na 35.000.

"Pjevač Džon Ledžend me je tvitovao. Košarkaška zvijezda Dirk Novicki me je tvitovao. Oduševljena sam. Hoću da mi Džon Ledžend pjeva na venčanju. Oduvijek sam to htjela. I onda dođem u svlačionicu, uzmem telefon i kažem: 'O, moj Bože'. Tvitovao me je...", prepričavala je kasnije Sloan Stivens, koja će u polufinalu igrati protiv prve na svijetu i aktuelne šampionke Melburna, Viktorije Azarenke.

Inače, uporedo sa pohvalama na račun Stivens, pojavile su se i sumnje u to da je Serena "pustila" mlađu Amerikanku, kako bi podigla posrnuli a trofejni američki sport, koji grozničavo traži novu zvijezdu, što muškog, što ženskog tenisa.

REZULTATI ČETVRTFINALA:

(1) Viktorija Azarenka - Svetlana Kuznjecova 7:5, 6:1
(3) Serena Vilijams - (29) Sloan Stivens 6:3, 5:7, 4:6

(4) Anješka Radvanska - (6) Na Li 5:7, 3:6
(2) Marija Šarapova - (19) Ekaterina Makarova 6:2, 6:2

PAROVI POLUFINALA:

(1) Viktorija Azarenka - (29) Sloan Stivens
(2) Marija Šarapova - (6) Na Li

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC