• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Federer "preživio" Congu!

Na težak ispit stavio je Žo-Vilfred Conga velikog Rodžera Federera, ali poslije pet setova i tri i po sata tenisa dalje je otišao Švajcarac.

  AO: Federer "preživio" Congu!  Izvor: MONDO

Žo-Vilfred Conga postao je prvi teniser koji je ove sezone napravio brejk protiv Rodžera Federera na Australijan Openu, potom koji je osvojio set, pa i drugi, ali nije mogao više...

Na težak, težak ispit, fizički, mentalni i tehnički, stavio je (7) Conga velikog (2) Federera, ali poslije pet setova i tri i po sata tenisa dalje je otišao Švajcarac - 7:6, 4:6, 7:6, 3:6, 6:3.

Federer će se u desetom uzastopnom polufinalu u Melburnu sastati sa starim rivalom (3) Endijem Marejem, s kojim je prošle sezone odigrao dve veoma bitna finala, prvo na Vimbldonu, a potom i Olimpijskim igrama. Švajcarac je dobio prvi, a Škot drugi turnir.

Marej je ranije danas, u pretposljednjem četvrtfinalu muškog singla, glatko pobijedio Žeremija Šardija i pozvao Federera na dvoboj. Ali, svima je bilo jasno da Federer neće lako odgovoriti na taj poziv. Štaviše, da je moglo da se dogodi i da ne odgovori.



Conga voli Melburn, voli mečeve protiv velike četvorke i voli da bude u centru pažnje. Kada je dobio priliku da na Rod Lejver Areni zaigra protiv vlasnika 17 gren slem titula, od čega su četiri baš na "Ozi Openu", deveti teniser svijeta potrudio se da taj njegov nastup ne prođe neopaženo.

Lošim ulaskom u taj-brejk prvog seta pao je u zaostatak za Federerom, koji je umio kako da stigne do 1:0, ali to nije oborilo moral "teniskog Mohameda Alija", naprotiv. U drugom setu bio je za klasu bolji rival, "letio" je po terenu i poravnao rezultat na 1:1.

Iako se igralo u pet setova, mnogi će prokomentarisati da je finiš trećeg praktično odlučio pobjednika.



Ponovo su Federer i Conga otišli u taj-brejk i ponovo je rekorder po broju nedjelja provedenih na prvom mjestu ATP liste bio smireniji i bolji kada je bilo najpotrebnije. Poveo je 2:1 i doveo Congu u situaciju da mora da veže dva seta za polufinale.

Jedan jeste osvojio, ali dva ne.

U petom, rano je pao u zaostatka od 1:4, 2:5, kada se susreo sa četiri meč lopte Federera, od čega su dve bile vezane, ali je sjajnim servisima i potpuno opuštenom i hrabrom igrom u razmenama nekako preživeo do osmog gema.

Tamo, uz dva fantastična poena Švajcarca, Congin otpor je definitivno pukao, pa je poslije tri časa i 34 minuta tenisa 31-godišnji Federer ostvario devetu pobjedu nad Francuzom. U njihovom međusobnom skoru stoji da je prethodni duel u Dohi, 2012. godine, dobio Conga, ali Federer tada nije ni izašao na teren.

Ako se taj meč "izbriše", stajaće da je ukupan skor 9:2 i da je "FeDex" dobio pet u nizu. Sada ga čeka odmorni Marej, koji je bez izgubljenog seta stigao do polufinala, ali uistinu nije ni imao pravog rivala. Federer je na putu do četiri najbolja izbacivao 46. na svijetu, Benoa Pera iz Francuske (6:2, 6:4, 6:1), 40. na planeti Nikolaja Davidenka (6:3, 6:4, 6:4), 43. na ATP listi, Australijanca Bernarda Tomića (6:4, 7:6, 6:1) i 13. nosioca odnosno 15. na svijetu, Kanađanina Miloša Raonića (6:4, 7:6, 6:2).



REZULTATI ČETVRTFINALA:

(1) Novak Đoković - (5) Tomaš Berdih 6:1, 4:6, 6:1, 6:4
(4) David Ferer - (10) Nikolas Almagro 4:6, 4:6, 7:5, 7:6, 6:2

(3) Endi Marej - Žeremi Šardi 6:4, 6:1, 6:2
(2) Rodžer Federer - (7) Žo-Vilfred Conga 7:6, 4:6, 7:6, 3:6, 6:3

PAROVI POLUFINALA:


(1) Novak Đoković - (4) David Ferer
(2) Rodžer Federer - (3) Endi Marej

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC