• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (KE): Radnički mirno u revanš

Kragujevčani bolji od Debrecina u prvom meču polufinala Evrokupa - 9:6. Revanš meč 6. februara u Mađarskoj.

 VATERPOLO (KE): Radnički mirno u revanš Izvor: MONDO

"Najvažnije je da pobijedimo, a razlika je manje bitna", govorili su vaterpolisti Radničkog, uoči prvog meča polufinala Evrokupa protiv mađarskog Debrecina.

Ubili su dvije muve jednim udarcem u srijedu popodne u kragujevačkom bazenu "Park"!

Radnički je pobijedio Debrecin u prvom meču polufinala Evrokupa rezultatom 9:6 (4:0, 2:3, 2:1, 0:3) i stekao sasvim solidnu prednost pred revanš meč, koji je na programu 6. februara.

Od starta je tim Dejana Udovičića rivalu dao do znanja da su se nameračili na izuzetno kvalitetan sastav. Četiri gola u mreži Branislava Mitrovića u prvom kvartalu bili su dovoljna zaliha, koju gosti iz Mađarske nisu uspjeli da stignu.

Na drugoj strani, Kragujevčani su odigrali fantastično u odbrani, pa je Debrecin prvi gol postigao tek poslije 10 minuta igre.

Svjesni da domaćini posjeduju neprelazni bedem pred golom Zdravka Radića, Mađari su bili primorani da šutiraju iz daljine, pa su upravo na taj način upisali sva tri gola u drugoj četvrtini.

Vaterpolisti Radničkog mogli su da ostvare i ubjedljiviju prednost da u posljednjoj četvrtini odigrali malo organizovanije, da na golu Debrecina nije stajao srpski reprezentativac Branislav Mitrović, koji je "skinuo" veliki broj lopti (11 odbrana), odnosno da im čak četiri udarca nisu završila na prečki i stativama.

Kapiten Radničkog Vanja Udovičić izjavio je da je završeno samo jedno poluvrijeme polufinala.

"Suludo je pričati o razlici. Treba razmišljati o primljenim golovima i načinu na koji smo to dopustili. Stvorili smo dosta dobrih prilika, ali nam je ovoga puta nedostajalo i malo sreće, što je u sportu normalno. Iako smo možda individualno kvalitetniji, bilo je jako teško igrati jedan ovakav meč, pravo polufinale jednog takmičenja. Ipak, zadovoljan sam što iz utakmice u utakmicu ispravljamo greške i djelujemo sve bolje. Ova razlika nam uliva dodatnu dozu samopouzdanja pred revanš, ali sigurno da nam neće biti nimalo lako na njihovom bazenu", rekao je Udovičić.

Ukoliko u revanšu u Mađarskoj 6. februara sačuva prednost, Radnički će u finalu Evrokupa igrati protiv boljeg iz dvomeča dvije italijanske ekipe - Savone i Florencije.

RADNIČKI: Vanja Udovičić, Slavko Gak po dva, Boris Zloković, Boris Popović, Filip Filipović, Đorđe Filipović, Vojislav Čupić po jedan.

DEBRECIN: Tamaš Varga i Vindiš Ferenc po dva, Mark Kalaj, Saša Mišić po jedan.

IGRAČ VIŠE: Radnički 3/6, Debrecin 2/4.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC